319    4    0  

Hvorfor gjør folk ting selv...?

 148     Tromsø     0
Dette er grunnen til at så mange "handymen" velger å gjøre det selv... Det er bedre å stole på seg selv enn "autoriserte rørleggere" som ikke selv skal bo der...

https://www.dt.no/drammen/nyheter/bolig/leiligheten-full-av-kokende-vann-jeg-hoppet-barbeint-rundt-som-en-kanin/s/5-57-1125570

Stikkordet er nybygd leilighet... Ferdigstilt i 2019 av utbygger.

Sakset fra artikkelen: "Det er ikke første gang brannvesenet rykker ut til vannlekkasje i det nybygde sentrumskvartalet. Senest 25. februar måtte brannvesenet bryte seg inn i en leilighet for å stanse en vannlekkasje."

TSt
   #1
 4 959     0
Det er en pluss artikkel så vi får ikke tilgang men vi forstår den ut i fra tekst i link.

Rikshospitalet i sin tid ble forsinket i mange mnd eller år grunnet mangler i gass anlegg. Det var flere steder T leddet i en forgrening manglet helt. Ulempen der var at en med gass ikke blir våt på beina ved en feil... Men fylle på med rent oksygen eller lystgass var heller ikke så bra så alt måtte lekkasje søkes.

Filtre på Statfjord plattformen fant også kjeledresser ved oppstart.
   #2
 57     0
Jeg har mange blandete erfaringer med håndverkere. De er dessverre mennesker de også, så feil er mulig. I tillegg er de gjerne presset på pris (og dermed tid), og det forverrer jo gjerne situasjonen.

Det samme gjelder å gjøre ting selv, men jeg mistenker at risikoen for feil er høyere for den glade amatør som gjør ting for første gang.

Fordelen med å gjøre alt selv er jo at man har stålkontroll på hvordan alt er satt opp, og når feil da inntreffer, kan man reparere det selv også. Man er også da gjerne litt obs på feil og holder øye med nyinstallasjoner den første tiden, noe de fleste garantert ikke gjør om fagfolk har gjort jobben.

Så det beste av begge verdener er nok å skaffe seg litt peil på hvordan ting og tang gjøres, hyre fagfolk for jobber man ikke vil gjøre selv, og ikke blindt anta at alt er i orden når rørlegger'n har dratt for dagen. I en perfekt verden er det jo ikke nødvendig, men verden er dessverre ikke perfekt.
HSt
   #3
 20 224     Sørum     0
Jeg har fortalt historien om han som ringte feieren (lang tid tilbake andre regler) han skulle sette inn en ovn. Skal du gjøre det selv var første spørsmål, han svarte forsiktig at han hadde lurt på det, og svaret var at da kom han ikke på inspeksjon hvis han ikke insisterte, men betalte han noen for å gjøre jobben så ville han komme og inspisere.

Har lest pluss artikkelen til TS i RB.no, det rare er jo at en utbygger ikke får sjekket alt av koblinger etter 2. Besøket fra brannvesenet det omtalte her var 3. Besøk for å suge opp vann etter lekkasjer. Men bad kan være prefabrikerte så ikke nødvendigvis en innenlands rørlegger som har tabbet seg ut her. Men min bekjente som bygde for noen år siden måtte rive badet etter ett år, membranen på veggen var så tynn at vi kunne se gjennom den på bildet ...
   #4
 17 501     Akershus     0

- Noen ganger billigere.
- Tilfredsstillelsen ved å få det til selv.
- Et langt liv med endel innleide håndverkere har dessverre vært en harang av feil og mangler.

Å se håndverkere som kan med hode og hender kan imidlertid være artig. Jeg sto i to timer og fulgte en gjeng som murte opp en teglstensfasade. Alt på linje, like fugetykkelser, ikke noe søl, effektivt, kort sagt pøfect.
Signatur