945    6    4  

Kostbare utekraner i nybygg

 2     0
Bygger hus, i anbud har rørlegger inkludert utekran ved vaskerom. 

Har bedt om å få kaldt+varmt vann i denne. I tillegg bedt om å få en utekran(kun kaldtvann) ut fra der jeg skal ha kjøkkenarmatur i kjøkkenøy. Dette har rørlegger bedt om ca 10000,- ekstra for. Jeg synes dette høres veldig mye ut.

En utekran varmt + kaldt vann ser ut til å koste 1500-2000 kr. Kaldtvannskran er jo alerede inkludert i opprinnelig anbud. Varmtvannsbereder skal være i kjeller, maks 4 meter fra der hvor varmt+kaldtvannskranen var tenkt. Alle vegger er åpne, installasjonsarbeidet er pågående. 
Hadde vært fint hvis noen uavhengige kunne komme med synspunkt på denne prisen. 

   #1
 236     Oslo     0
Det er ganske vanlig at endringer tilbys med en forhøyet margin. Dette fordi bordet fanger og muligheten byr seg. Rørlegger vil først og fremst tjene penger og her er han uten konkurranse og ser kanskje muligheten til å øke den totale marginen.

Om prisen er høy eller ikke må vel mer vurderes ut fra deres behov for ekstra utekran. Det kan jo være forhold som dere/vi ikke vet om, men som rørleggeren kjenner til.

Forøvrig går to tusen av dette direkte inn i statskassa i form av merverdiavgift.
Signatur
   #2
 1 499     Akershus     0
Merkostnader for krana er ca 1000 og jobben omtrent like stor som montering av en ekstra kran. Det får du gjort for 3600 hos en rørlegger inkl kran. Jeg tenker det er noen tusen for mye, ift om du skulle priset jobben på selvstendig grunnlag. Jeg brukte ca 1000 ekstra i materiell for å få varmtvann. Jobben gjorde jeg selv. Rør i rør. Du skal ha ekstra uttak på samlestokken kanskje, rør og endekobling.
   #4
 10 274     Akershus     1
Om prisen er høy eller ikke må vel mer vurderes ut fra deres behov for ekstra utekran.


Så det er greit å ta blodpris bare kunden har nok glede av kranene?

Jeg syns ting bør prises etter hva det koster, ikke etter hva det "er verdt" for kunden.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 2     0
Jeg gav nokså tydelig uttrykk for at jeg synes prisen høres høy ut, og bedt dem om å spesifisere litt nærmere hva det er som drar prisen.

Som svar har jeg da fått at de liker å oppgi høy pris for å unngå ubehagelige overraskelser når endelig faktura kommer. De har også antydet at det nok er mulig å spare litt penger på å benytte seg av vannledninger som allerede går til hhv kjøkken og vaskeromsarmaturen.

Regner med at prisen vil bli noen tusenlapper lavere når regning kommer, kanskje noe i nærheten av hva Baardes antyder. Det er nok bare å akseptere at rørleggerarbeider er dyre saker. Synes for øvrig det er trist hvis det er vanlig at entreprenører og leverandører i husbyggeprosjekter har "bordet fanger" holdningen som Center Takst og Prosjekt viser til. Sånt bør jo føre til dårligere omdømme på sikt.