117    3    0  

Lage vaskerom i kald kjeller

 5     0
Skal omgjøre kald kjeller til vaskerom. 

Veggen  er 80%under jord. Sett et lite saltutslag i lecamur i ytterveggen. Dette bidro til plan om å utføre ny drenering høst-18 samt etterisolering av yttervegg(stylofoam 10cm). Planlegger isolering av innsiden med 10cm steinull/stylofoam.
Skal ha mekanisk fuktstyrt avtrekk. 

Spørsmål: Jeg ønsker likevel å bygge vaskerommet nå. Hvordan bør jeg bygge opp yttervegg fra innsiden? Bør jeg ha diffusjonssperre? Bør det være luftemulighet?


   #1
 5 130     Tromsø     0
Er det sluk i gulvet? Kaldvannskran til å koble vaskemaskinen til? Stikkontakt for strøm til vaskemaskin? Frostfritt? I så fall er det bare å sette inn vaskemaskin og ordne med en trakt til maskinens utløpsslange og rør til sluket. La Leca-veggene være som de er, eller behandle dem med diffusjonsåpen maling eller slemming. Minimalistisk vaskerom i den stilen vaskekjellere hadde for 50 år siden. Ikke noen pottetett membran eller diffsperre, vegger der det meste er under bakken bør kunne puste innover, og unngå organiske materialer.

Luftemulighet kan være nyttig, men en avfukter kan være vel så bra om du skal tørke tøy der.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Mange takk for svar her Kjell. Sluk i gulv og varmt og kaldtvann, strøm er tilstede. Gulvet er isolert og vi flesker til med varmekabler og fliser er planen. Rommet har opprinnelig (husets byggeår 1987) vært tiltenkt benyttet som vaskerom, men minimalt benyttet da vi hadde to stk. Ettersom klærne skal tørkes der nede og det blir litt bretting tenkte vi å øke komforen litt. Rommet er rimelig stort (30m2) og kun 3 meter yttervegg. Dersom jeg likevel ønsker isolere på innsiden (var tidligere ca 7 cm isolert med bunn og topplufting på malt spon) i tillegg til ytterside har jeg sett for meg tre alternativer for denne veggen:
1. stendere 2-3 cm fra leca, bunnsvill på asfaltpapp, og glava 10 cm. Deretter wediplate 20 mm (regnes vell som diffusjonsbrems, ikke tett) og fliser.
2. Punktlime styrofoamplate på leca, muligens 50 mm wedi og så fliser (smøremembran kun i skjøter). Fordel - ingenting organisk bak innervegg
3. en av de to ovenfor, men med lufting over og under. Er jeg på bærtur Smile
HSt
   #3
 16 772     Sørum     0
Glem 3. Hvis du ikke evt tverrlufter bak veggen
Jeg ville valgt 2.