65    6    1  

Langsom avrenning fra badekar

 6     0
Vi bor i en blokk og har et bad som er ca. 15 år gammel. Når vi dusjer så renner vannet veldig veldig sakte ut. Vi engasjerte en rørlegger gang, men problemet ble ikke bedre, kanskje verre. Jeg har lagt ved noen bilder som viser område under badekaret.

Vet noen av dere eksperter om hvorfor sluket er plassert på veggen? Og hvorfor røret under badekaret til sluket ikke går som rett linje? Hva kan vi gjøre for å løse problemet?Langsom avrenning fra badekar - IMG_6705.JPG - nyeierLangsom avrenning fra badekar - IMG_6708.JPG - nyeiertLangsom avrenning fra badekar - IMG_5916.JPG - nyeierLangsom avrenning fra badekar - IMG_6703.JPG - nyeiert?
Langsom avrenning fra badekar - IMG_6705.JPG - nyeier

   #1
 21 062     Akershus     1
Du har ikke avløp til sluk, men trolig direkte til kloakkrør. Da trenger du en vannlås for at det ikke skal stinke opp av badekaret. Rørsløyfa her danner en flat vannlås.

Du kan forsøke avløpsrenser Mudin. Ha i ett eggeglass hver kveld i noen dager. Deretter spyler du godt.
Signatur
HSt
   #2
 28 346     Lillestrøm kommune     0
Ellers demonter rørene vask dem og sett dem sammen igjen. Denne vannlåsen er ideelt for å få ting til gro igjen, blanding av såpe og hårrester
  (trådstarter)
   #3
 6     0
Takk for svarene 🙏 Men finnes det muligheter for å bytte løsningen til noe som trenger mindre tilsyn? Vi tenker p sette opp et anbud.
   #4
 21 062     Akershus     0
Tviler på at du finner noe bedre.
Å demontere for å gjøre rent er en mulighet. Grunnen til at jeg foreslp Mudin er dels at det har virket for meg og at det kan være plundrete å komme til for å få ut dette røret. Jeg vil tro at to skvetter Mudin pr mnd vil holde dette åpent.

Strengt tatt vet vi ikke om det er vannlåsen som er årsaken her. Avløpet kan være tett lenger ned.
Signatur
   #5
 1 498     0
Hei,
Jeg har vært borti dette noen steder. Vestli f.eks. Hvis ikke avløpet er tett nedover, kan du justere badekaret opp over på beina.
Kanskje dette hjelper.
TSt
   #6
 9 370     0
Jeg har liknende sideutløp men på dusjkabinett. Der har jeg heldigvis vannlåsen i sluken på kabinettet så en trengte ikke denne "rør" vannlåsen som er benyttet her. Men denne må renses flere ganger i året.