3 958    6    0  

Legge fliser over eksisterende fliser

 162     0
Jeg har et bad som jeg ikke er særlig fornøyd med og ønsker å pusse opp. Badet ble pusset opp for 10 år siden av forrige eier, med en stil og løsninger som ikke passer meg. .Jeg antar at badet har fulgt våtromsnormene siden det ble fikset av profesjonelle og det er ikke påvist unormal fukt på badet. Tenkte jeg kunne legge på nye fliser over eksisterende for å ikke ødelegge varmekablene i gulvet og membraen og holde nogenlunde ålreit budsjett - skifter ut eksisterende innredning. Gulvet tror jeg skulle gå nogenlunde greit da jeg har funnet fliser som jeg liker i samme størrelse som eksisterene (med tanke på fall i gulvet) - bør jeg allikevel helsparkle gulvet?

Veggene byr på et lite problem da det er border og romersk inspirerte bilder på veggen. Kan jeg bruke 13mm Litex plater her? i såfall hvordan bør jeg feste de eller lønner deg seg å helsparkle?

   #1
 22 352     Akershus     0
Du bør ikke sparkle da de fleste sparkler ikke tåler fukt. Du kan lime de nye flisene rett på de gamle. Du bør matte de gamle flisene og eventuelt bruke primer. Sjekk med produsenten av fliselimet. Border ville jeg slipt bort med vinkelsliper og limt nye fliser rett på veggen.
   #2
 50     0
går finfint å legge rett over gamle. Vask grundig (masse fett og hudrester i de gamle Smile), bruk SKIKKELIG primer. Jeg kjøpte en temmelig dyr en, men den "reiste" seg nærmest ut fra veggen. Satt som bein på den:-)
   #3
 59     ålesund     0
vask grundig med rødsprit ! d tar bort fettet. Ha på primer.
Når du legger første flisa, kan du prøve å ta den opp igjen, visst limen sitter fast i flisa og limen løsner fra gulvet så er underlaget for dårlig.
   #4
 222     0
Rødsprit inneholder vel olje, altså fett? Sats heller på salmiakk event. aceton (neglelakkfjerner).

Ellers må du ha primer på, som allerede nevnt Smile
   #5
 899     Bergen     0
Det finnes rengjøringsmidler ffor dette, sjekk hos  de som selger fliser...