4,685    9    5  

Legge inn vann på hytte

 20     2
Vi har en hytte uten innlagt vann og vi vurdere nå få inn dette hvis kostnadene ikke blir alt for høye.

Siden vi i dag har ett Jets vakumtoalett som er tilkoblet en 3000 liters septiktank så vil det ikke være noe behov for å gjøre noe med toalett. Bortsett fra at vi nok kommer til å koble en ledning til vanntanken som forsyner toalett med skylle vann.

Det vi ser for oss da er følgende:
1)Få borret en brønn ved hytten. Det er vei helt frem til hytte så alt ligger praktisk til for dette. Vi antar at dette koste ca 50-60K.
2)Montere trykktank og varmtvannsbeholder i en liten bod i hytte. Boden på ca 3 km må isoleres og få inn en varmekilde.
Trekke rør under hytten fra bod og til dagens "bad" og montere opp en kraner på eksistende vask. Strekk på ca 4-5 meter. Dessuten sette opp en dusjkabinett på det samme badet med vannforsyning.
3)Videre strekk rør til kjøkken og montere opp kran på dagens kjøkkenvask. ca 3-4 meter til med ledning for å nå kjøkken


Noe som har en ide om hva dette ca vil koste hvis dette blir utført/prosjektert av en rørlegger? Antar også rørlegger utfører søknadsprossen mot kommunen.

Dagens bade er ett tregulv med belegg og uten noen sluk. For oss er det helt greit å ha det slik og lite aktuelt å legge fliser og membran. Antar det ikke er noen pålegg om at det må inn 40 år gammel hytte av relativt enkel standard?
Så fall blir nok prosjektet for dyrt for oss.




   #1
 38,235     Lillestrøm kommune     0
Dere må ha en gråvannsrenseløsning for å kunne legge inn vann. På hyttefeltet vårt er kostnadsnivå på rørlegger veldig høyt, dere har ikke noen litt praktiske i familien som kan gjøre mye av dette selv ?

Uten sluk må dere ha en vannstopp funksjon, dette kan trolig ordnes billig ved å styre pumpa
  (trådstarter)
   #2
 20     0
Ja glemte å skive gråvannsløsning, men klar over at det må inn.
Vi har tenkt på muligheten at å fikse det ut privat, men ingen opplagte kandidater som har muligeten til å trå til på dette i sommer. Er det realistisk å tro at det er mulig å få utført vårt prosjekt(inkludert gråvannsløsning) for rundt 200K?
   #3
 25,342     Akershus     0
Start med utslippet om du vil ha dette på stell.

Kommunen vil trolig forlange dette utført av rørlegger og kanskje vil de kreve er komplett minirenseanlegg til ditto kostnad og pålegg om årlig betalt vaktmestertilsyn. Får du tillatelse til slamavskiller og infiltrasjon, kan de pålegge rutinemessig tømming. Da bør en sjekke slamavskiller med jutesekk, så kanskje en unngår kommuneavgiften.

En annen på BB kjører alt i lukket tank. Han synes det er enklere og rimeligere enn å styre med renseanlegg. Det forutsetter at en ikke flytter inn i dusjen. Om sommeren kan en vurdere utedusj.
Signatur
   #4
 38,235     Lillestrøm kommune     1
Og mange kommuner godkjenner ikke tett tank
  (trådstarter)
   #5
 20     0
Ingen som vet noe om hva en kan forvente ca hva det vil koste? Er det mulig å få til dette for 200K eller er må vi opp på 300-400K?
   #6
 38,235     Lillestrøm kommune     0
Det er gråvannsanlegg  som er en stor usikkerheten og så er det vanskelig å tippe hva en rørlegger vil ta, det er lettere å beregne et gjør det selv opplegg.

Men det kan ikke koste mer enn 200k.

Har dere mye jord på tomta ville jeg prøvd på infiltrasjonsgrøft for gråvann
  (trådstarter)
   #7
 20     0
Vi har noe jord på tomten, men usikker på om det er nok tilformålet. Hvor lang og dype må de være? Skjønner at det må gjøres en grunnundersøkelse for å bestemme det. Antar infiltrasjonsgrøft er det billigeste løsning. Minirensanlegg og tank endel. Takk for innspill på ca kostnad. Hvis vi kan komme under 200K så blir nok dette realisert.

   #8
 5,570     2
Det er ikke gitt at du kan gjøre som du vil her.

Vår hytte-situasjon for ca 10 år siden høres veldig lik ut: Gammel hytte, uten innlagt vann. Vei helt frem. Vi snuste også på borrehull, men alt ble stoppet av kommunen. Siden det fantes kommunalt avløpsnett i området, fikk vi beskjed om at ingen løsning som ikke innebar tilkobling ville bli godkjent. Da gikk kostnaden fra ca 100k til ca 300k. Strekket var ca 300 meter fra hytte til nærmeste tilkoblingspunkt. Første 50 meter har ca 4-5 høydemeter motfall, så vi må ha pumpe for avløpet. Omtrent hele strekket har mindre enn 1 m løsmasser, noe var rett på fjell. Vi måtte pigge opp grøft, og legge varmekabel med avløpsledningen. Når vi først måtte koble oss til avløp, la vi selvsagt også vann inn i samme grøft.

Poenget mitt er: Ring kommunen, finn ut hvilke valg du reelt har.
  (trådstarter)
   #9
 20     0
Takk for innspill. Heldigvis for oss så finns det ikke noen kommunalt avløp i det området vår hytte ligger i så da bør vi slippe unna det du opplevde.