(trådstarter)
   #281
 129     Oslo     0
Undrer meg litt over dette her jeg da.. Om det er lett å skaffe seg sentral godkjenning så bør vel nettopp det bety at det skal en del til for å miste den? Ut ifra hva som står på BF sin hjemmeside, så ser det ut til at det skal litt mer til enn kun en liten forsømmelse.

Sakset fra GOF:

§ 27. Tilbaketrekking av sentral godkjenning
1. Sentral godkjenning skal trekkes tilbake ved alvorlige eller gjentatte overtredelser av plan- og bygningslovgivningen, dersom foretaket ikke lenger oppfyller de nødvendige kvalifikasjonskrav for godkjenning eller foretaket på annen måte ikke oppfyller kravene for godkjenning, eller det gjennom sin praksis har vist at det ikke oppfyller de krav til pålitelighet eller dugelighet som må stilles til foretaket.
2. Tilbaketrekking av sentral godkjenning gjelder inntil foretaket ved ny søknad kan dokumentere at det forhold som forårsaket tilbaketrekking er rettet og vilkårene for godkjenning for øvrig er til stede.
3. Godkjenningen faller bort dersom gebyr ikke er innbetalt i rett tid. Før dette skjer skal foretaket gis varsel med frist til å betale.
4. Før det treffes vedtak om tilbaketrekking, skal foretaket gis varsel med frist til å uttale seg. Det skal vurderes hvor alvorlig årsaken til tilbaketrekkingen er i forhold til virkningen av tilbaketrekking. Det kan bl.a. legges vekt på om lokal godkjenning er trukket tilbake, og om det er gitt tidligere advarsler. For foretak med flere forretningssteder eller prosjekter er det adgang til å foreta delvis tilbaketrekking.


Og videre et par avsnitt under overskriften:

Oppfølging av sentralt godkjente foretak

"Forutsetninger for å ha sentral godkjenning er at foretaket har de nødvendige kvalifikasjoner som kreves i regelverket. Dette innebærer utdannelse, praksis, samt et foretakssystem/styringssystem i aktiv bruk (jf. kapittel II i plan- og bygningslovens godkjenningsforskrift GOF). Gjennom aktiv fokus på foretakenes styringssystem følger Statens bygningstekniske etat opp om kravene i regelverket etterleves. Oppfølging av foretaket skjer på grunnlag av meldinger fra kommuner, media, andre foretak og privatpersoner. BE kan også igangsette oppfølging på statistisk grunnlag utfra ulike prioriteringsområder."

"Dersom oppfølgingen avdekker forhold som er i strid med plan- og bygningslovgivningen har BE mulighet til å sanksjonere. (Jf. GOF). Ved et evt. tilbaketrekk av sentral godkjenning skal foretaket på forhånd motta et varsel med mulighet for en uttalelse. Foretak som er fratatt sin sentrale godkjenning blir registrert på en liste som ligger på BE’s hjemmeside."

  (trådstarter)
   #282
 129     Oslo     0
Det står på nettsidene til Forbrukerrådet flg. under overskriften:
Råd og tips for badet:
• Rens sluket jevnlig og sjekk at vannivået i sluket ikke stiger når dusj eller vask brukes.

Hos meg er jo ikke verken vask eller badekar/dusj koblet til sluket, men når vi tapper ut vann fra badekaret fylles det likevel opp med vann i sluket, dvs. vannivået i sluket stiger.
Noen som vet hva dette kan skyldes? Ligger sluket lavere enn røret der vannet ledes ut i "kloakkrøret" kanskje?
Betyr dette i tilfellet noe? Eller nevnes punktet over som noe man skal være oppmerksom på kun når vann fra vask og badekar/dusj er koblet til sluket. Altså fordi det da kan indikere at sluket lett går tett el noe? Og følgelig er det greit at sluket fylles med vann her hos meg?

Og en ting til:
Støy i rør i veggen:
Badet mitt ligger midt i leiligheten. Vi har slått sammen toalett og bad + litt av gangen til ett rom, og etter råd fra byggmester flyttet vi vasken "rundt hjørnet" på badet og over fra veggen mot kjøkkenet til veggen som ligger inn mot stuen. Fordi det var bedre plass på den veggen.
Dette medførte at det inni veggene nå ligger flere meter plastrør, og når vi tapper vann i vasken blir det ganske mye støy inne på stuen. Det er faktisk så høyt at det oppleves som veldig sjenerende.
Jeg tok det opp med rørlegger da han var her sist, og om det var noe vi kunne gjøre med støynivået. Han mente det var armaturen på vasken som var dårlig, fordi det støyer mest når man ikke skrur vannet på maks. Åpner man kranen helt, går lydnivået litt ned, selv om det støyer en del fortsatt. Men det ble altså bedre i hvert fall.
Men når jeg sier at da får vi bytte armatur, så er han motvillig til det, og sier at det er ikke sikkert at det vil hjelpe likevel. Det er vanskelig å vite på forhånd hvilke armatur som vil virke bra på støyen.
Er det noen som har erfaringer når det gjelder dette?
Finnes det armaturer som kan hjelpe på lydnivået?
Det er vel for sent å gjøre noe med rør som allerede er lagt i veggen. Jeg tenker på at det kanskje burde vært lagt kobberrør i stedet for plastrør. (Jeg mener jeg leste i en tråd her at kobberrør støyer mindre) Men hva med isolering? Det er vel litt sent å gjøre noe med det også? Teoretisk kunne man kanskje gått inn via stuevegg, men det blir vel en stor jobb?
Hadde jeg kunnet ville jeg heller hatt vasken der den opprinnelig var. Jeg ante rett og slett ikke noe om at det vill bli så mye støy ved å flytte den.
bex
   #283
 4,293     Østlandet     0
blei det noe orden i det tilslutt?
Signatur