15,477
34
2
Legging av vannbåren varme på sponplater
13
0
Skal ha vannbåren varme på et bad i 2 etg. hvor det er sponplater nå. hva er den greieste måten å gjøre dette på? Fikk beskjed av en rørlegger at man kan feste vannrørene rett på sponplatene og legge et par cm. med avretningsmasse oppå (og så tenkete jeg å ha banemembran oppå her igjen...). Høres jo veldig enkelt og greit ut.
Han nevnte også noe om priming av sponplater først. Noen som vet hvorfor?
Han nevnte også noe om priming av sponplater først. Noen som vet hvorfor?
Hvis du har noen som helst intensjon om å regulere varmen i gulvet, velger du el-kabel på badet. Hvis du synes det er varmt i dag, å skrur ned. Vil det være for kaldt i morgen ;D
Vanskelig å regulere i betong med andre ord. (treg reaksjon) >:(
El kabler og v-varme er bortkastede penger mener jeg. Har selv 360m² v-varme, men velger el.kabler på badet for å kunne regulere det på en tilfredstillende måte. Sjekk og strengene under varme og energi her på forumet.
Selv velger vi vannbåren varme på badet. badet blir en egen kurs på det vannbårne annlegget og derfor vil vi kjør full blås på badet hele tiden ;D
NB: Vi legger elektriske varmekabler i tillegg - just in case.
Vi har også sponplater i bunn som vi primer først slik at platene ikke sveller i kontakt med fuktig betong.
Hvorfor både kabel og vv ??? (ikke for "just in case") Men hvorfor ?
Noen mener vannbårent ikke klarer å holde gulvet varmt nok - andre sier varmen er mer enn god nok.
Derfor legger vi begge deler slik at vi slipper å hogge opp gulvet hvis vannrørene i gulvet ikke gjør jobben godt nok. Da stenger vi bare kursen inn på badet og fyrer opp el. varmekabler.
Forøvrig er min oppfattelse den samme. 50/50. Det samme er det med vv på soverommet ??? Jeg ble anbefalt å ikke legge rør der. Men det har jeg ;D
Hva med denne løsningen fra Wirsbo:
Uponor Gulvvarme i systemplate innstøpt i betong.
Varmeslynger montert i systemplaten som ligger flytende på en isolering, betong eller lettbetong. Gulvvarme 20-røret monteres mellom systemplatens "knotter" med 300 mm mellom rørene. Når systemplaten monteres i plate på bakken, bør isoleringen økes med min. 70 mm. Eventuelt armeringsnett kan legges oppå gulvvarmerørene. Deretter støpes rørene inn i betong.
Har det vært 20 minus ute har jeg av og til tatt med meg en varmeflaske under dyna. Det er jo der JEG skal befinne meg, og ingen vits å varme opp hele rommet da!
Sover jeg på oppvarmet rom får jeg skallebank og føler meg ikke utsovet dagen etter.
Men folk er jo forskjellige, og det kommer jo an på hva man skal bruke rommet til; om det f.eks. skal være kombinert soverom og kontor eller noe. Om det er oppholdsrom på dagtid, altså. Men det er jeg uansett motstander av. Kan man unngå det bør man reservere soverommet til soving og evt. andre sengerelaterte aktiviteter som man uansett blir varm nok av!! (Say no more!) Mener nå jeg da! Jeg tror det er dårlig søvnpsykologi å blande sovefunksjonen med andre funksjoner. For meg, i hvert fall.
Må jeg få lov å minne deg på et utsagn i en annen tråd, ang. å "stå å fryse på gulvet mens du leter etter genseren, for så å ende i joggedress" ??? ;D