#21
 369     I et hus     0

De badene jeg har sett blitt bygget, har det blitt lagt sveiset banemembran under påstøp i de tilfellene man skal ha dusjhjørne. Der hvor man skal ha dusjkabinett har det kun blitt benyttet smøremembran over påstøp. Fordelen med å ha den under påstøp, er at man kan skru fast wc i støpen uten å ta hull på membran.
Skrur man dass lenger da? Min henger godt bare i silikon og slik tror jeg de fleste monterer den nå til dags...
Hadde forøvrig ikke vært i tvil. Membran over støp!

   #22
 930     Romerike     0
Sveisemembran skal garantert ligge under støp, når man snakker om
ordinære 17W/m varmekabler, men husk at membranen også skal ha
fall, 1 til 100 på undersiden, ellers har den ingen virkning.
Signatur
   #23
 62     buskerud     0


dette er litt avhengig av hvor i huset du skal ha støpen/membranen.. er det støpt plate på bjelkelag (mye bevegelse) ville jeg lagt bunnmembran og smurt toppmembran der det blir stor vannpåkjenning
Da går det ihvertfall til et varmt sted. Du skal bare ha ett tett skikt. Gjør du det slik er det stor sjanse for at vann kommer inn og det kommer aldri ut igjen.


jeg mener at hvis du smører toppmembran i dusjsonen så slipper du direkte vannpåkjenning i støpen, men om det skulle vise seg at det kommer en liten mengde fukt i støp , kommer den ut i resten av gulvet. og det er mange smøremembraner som er diffåpne også. dette er en løsning jeg anbefaler på støp på bjelkelag.
   #24
 22,342     Akershus     0
Legg heller ett lag membran og gjør det skikkelig. Får du en total oppfukting av betongen vil det ta meget lang tid å få denne fukten ut selv om membranet er aldri så diffåpent. Varmekablene vil også føre til damptrykk, og dette vil møte motstand membranet.
   #25
 22,342     Akershus     0


Fordelen med å ha den under påstøp, er at man kan skru fast wc i støpen uten å ta hull på membran.
Skrur man dass lenger da? Min henger godt bare i silikon og slik tror jeg de fleste monterer den nå til dags...
Dass bør limes. Skal den skrues og man borer igjennom underliggende membran har du ødelagt badet. Å bore igjennom overliggende membran har egentlig liten konekvens hvis toalettet har en viss avstand til dusj/sluk.

Hadde forøvrig ikke vært i tvil. Membran over støp!
Smile
   #26
 301     sørum     0
Sveise membran kan også legges som topp membran.Den er godkjent .
Signatur
   #27
 5,432     Akershus     1

[/quote]Skrur man dass lenger da? Min henger godt bare i silikon og slik tror jeg de fleste monterer den nå til dags...[/quote]Dass bør limes. Skal den skrues og man borer igjennom underliggende membran har du ødelagt badet. Å bore igjennom overliggende membran har egentlig liten konekvens hvis toalettet har en viss avstand til dusj/sluk.

Hadde forøvrig ikke vært i tvil. Membran over støp!
:)
[/quote]

Dette kan da umulig være riktig. Borer man gjennom membran må det få konsekvenser uansett om det er over eller under støp.

Vær vennlig å forklare meg hva forskjellen ellers skulle være.

   #28
 301     sørum     0
Hvis man har bunn membran kan man borre ned til membranen ikke igjennom !!
Topp membran som smøre eller sveise kan ikke borre i . Hjelper ikke om det er lang fra dusjen da sluket kan gå tett og få vann utover hele gulvet.
Alle 100 rørleggerne jeg kjenner limer wc fast til flisene nå .
Har selv 2 wc som er limt fast og det fungerer 100 prosent.
Signatur
   #29
 22,342     Akershus     0
[quote author=snektriker link=topic=15327.msg148935#msg148935 Dass bør limes. Borer man gjennom membran må det få konsekvenser uansett om det er over eller under støp.

Vær vennlig å forklare meg hva forskjellen ellers skulle være.
[/quote]For å ta det kort:

Det er selvfølgelig best å lime toalettet. Er det likevel laget hull behøver det allikevell ikke å få stor konsekvens, om noen.

Hvis toalettet er et stykke fra sluket vil monteings hullene gjennom overliggende membran være høyere opp enn slukets topp. Hvis sluket er tett og vann stiger så høyt så oppdager du det, og den fornuftige bruker order opp med tettheten i sluket.  Hvis det allikevell skulle komme fukt igjennom vil det antakelig være en begrenset mengde som kommer igjennom og den vil trolig spre seg utover i betongen og forhåpentligvis ikke skape en fukt punktbelastning. (Det er selvfølgelig en god del forutsetninger her.)

Ved underliggende membran og delvis tett sluk tar det lang tid før feilen oppdages og gulvet vil trolig bli gjennomfuktet. Er det hull da vil du få en meget kraftig fuktbelastning. Selv uten tett sluk vil betongen kunne suge til seg mye vann.
   #30
 301     sørum     0
Ikke punktere membranen uannsett !
Skjønner hvor du vil men , hvorfor sette seg i den situasjonen......
Signatur