#11
 105     Telemark     0

Puh.. Godt å se at det er flere som er enige med meg..
Takk for svar!

Min første tanke ved alternativ 2 er "når skal betongen noensinne bli tørr, og hvor skal fuktigheten bli av?"...

Alternativ 1 er det som blir aktuellt, og som klinger best i mine ører...

Og... Jeg fikk ikke noe klart svar på det, men jeg antar at litexplatene skal forsegles mot sveisemembranen m/smøremembran og remser?

Og deretter kommer da påstøpen til litt opp på litex'en?

Jeg vil vite hvordan dette bør gjøres for å kunne følge med når de holder på...

Hadde tenkt å gjøre noe av dette selv, men jeg ser at jeg helt klart kommer til å sette bort dette... Just in case.. Men som sagt så synes jeg det er litt greit å følge med, da det går endel skrekkhistorier rundt dette...



Heisan!

Vi tenkte også det samme som deg, at vi burte sette bort hele jobben på badet til fagfolk; Just in case, som som du sier det. Men pga at flere forskjellige fagfolk kom med ulike bombastiske løsninger, visste vi ikke hva vi skulle stole på til slutt. Forvirringen ble total Tongue Det er jo mye fuktskader på bad rundt forbi, og det er nok ikke bare amatørene som står bak disse ::). At du velger et firma til å gjøre jobben, så er du likevel ikke 100 % garantert at du ikke kan få fuktskader e.c.t. Men du kan jo klage på jobben da, innen et viss antall år.
Vi har valgt å gjøre mye selv, men det med rør, strøm og vk utføres av fagfolk. Dessuten har vi også fått gulvet støpt av et kjent firma, og fallet går heller riktig vei, i sluket Wink Dersom du er nevenyttig og nøye, klarer du sikkert å gjøre mye selv, men det trengs MASSE research og det tar TID. Gjør ikke noe før du er trygg, og har skjekket 1000 hvordan diverse jobber skal utføres er mitt råd Smile.  Lykke til :)  Smile

   #12
 269     0
Det er ikke feil og gjøre det slik som du har det,men uansett så skal du alderig slå av varmekabelen.Det skal alltid være litt varme i dem.Trenger ikke og være mye men litt.
Det skal jo litt til at det skal skje noe.Flere faktorer som spiller inn,fall og om man dusjer rett på flisene eller har kabinett f.eks.
   #13
 1,421     Bærum     0
Alternativ 4, påstøp med sveiseemembran over og fliser direkte på membran:
Fordelen med denne er at det blir dønn tett selv om det skulle oppstå setninger i bygget. Det forutsetter litt spesiell prosedyre ved legging av membranen og fliser. Jeg ville helst valgt denne løsningen, men rørleggeren min hadde ikke erfaring med denne og vi gikk derfor for alternativ 1 (med sveisemembran), som de var vant med.

Siden vi har vannbåren varme som går hele året ser jeg ikke store problemer med fukt i betongen.
Signatur
   #14
 11     Oslo     0

Det er ikke feil og gjøre det slik som du har det,men uansett så skal du alderig slå av varmekabelen.Det skal alltid være litt varme i dem.Trenger ikke og være mye men litt.
Det skal jo litt til at det skal skje noe.Flere faktorer som spiller inn,fall og om man dusjer rett på flisene eller har kabinett f.eks.


Takk for svar, ikke meningen å kuppe tråden da. Ja, har alltid varmekablene på uansett, men dusjing blir rett på flis selv om jeg forsåvidt vet bedre, men trangt bad så det blir totalt sett den beste løsningen. (I hvert fall helt til problemene eventuelt begynner.)
   #15
 22,342     Akershus     0
Det store problemet med underliggende membran kommer den dagen da sluket går tett og gulvet blir gjennomfuktet. Det er da du finner ut om membranet virkelig er tett eller om du har uheldig kapillar effekt.
   #17
 269     0
Ifølg en kamerat av med som er elektrikker så skal man alderig slå av strømmen på varmekablene 100%.Er vel noe med at de blir fortere sprø og ødelagt,men det er muligens noen her inne som har svar på dette.Dusjer du rett på flisene,så tilsier jo vanelig logisk tankegang at det er dumt og slå de av.Fugene er jo ikke akuratt tette...

  (trådstarter)
   #18
 7     Vestfold     0
Det med at varmekablene ikke skal slås av er jeg kjent med..
Og det er vel to årsaker til dette, for det første så holdes områdene rundt kablene noenlunde tørt, og for det andre er vel at av/påslaging av kabler kan skape tretthetsbrudd, da de naturlig nok vil trekke seg sammen og utvide seg.. Såvidt jeg har fått vite iallefall..

Når det gjelder rør-i-rør så kjenner jeg en pensjonert røyrleggjar, som skal se over at ting er i vater, bokstavelig talt...
Kjøpte masse gøy stasj (Roth), + gulvvarme og vifte hos Sigro i Sverige.. Betalte 10 lapper for ting som koster omtrent det dobbelte her hjemme..
Jeg setter det opp selv, og får røyrleggjaren til å se over og trykkteste før tilkobling..
En billig løsning jeg kan leve godt med..

Har akkurat snakket med elektriker.. Han skal ordne alt 230-voltsarbeidet (varmekabler/vifte/stikk/trafo) for meg..
Spot'er og høyttalere ordner jeg selv..

Skal lage en "blogg" på dette etterhvert.. Smile
Signatur