8 143    6    1  

Montere porselen på vegghengt toalett V&B Subway Compact

 455     0
Badet nærmer seg ferdig og porselenet skal henges opp.

Jeg har en villeroy & bosch subway compact veggskål. Jeg har fulgt monteringsanvisningen og satt den på veggen. Det er to skruer som holder igjen porselenet med en slags kon på. Jeg skrur disse til det jeg tør (max 7nm sier anvisningen). Men når den er ferdig montert og jeg prøvesitter så er jeg veldig nervøs for både fliser og toalett. Litt småknasing og samtidig er det litt bevegelse i skåla. Ikke noe for svigermor for å si det sånn.

Skal virkelig porselenet monteres direkte mot flis? Ingen dempeplate bak?

Er det noen som har litt erfaring å bistå med i denne casen?

   #1
 1 421     Bærum     0
Har samme skåla, men ikke Compact. Montert rett på flis. Fungerer bra, men jeg har bra mothold bak, dvs. 15mm OSB+ 6mm Jackon Våtromsplate. Hva slags plater har du bak flisene? Er du sikker på at det ikke er setet som er litt løst? Hadde samme følelsen av bevegelse og litt knirking og det kom fra setet som ikke var strammet godt nok.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 455     0
Bra med en som har erfaring fra samme sete da!

Jeg er sikker på at det ikke er setet for det er ikke montert enda. Jeg har 20mm armert våtromsplate bak, og kassen står rett på stenderverk. Men det er ikke der problemet ligger, for veggen står i ro, mens porselenet beveger seg litt.

Hadde du noen muttere på skruene for å feste disse eller? De gynger jo også litt synes jeg.

Men dersom det skal rett på flis så forsøker jeg igjen. Det går seg vel til også. Lyden av porselen mot flis er bare litt skummel.

Ny runde med sjekk av lengden på rørene og så strammer jeg til igjen.
   #3
 1 244     Skedsmo     1
Om du med våtromsplater mener plater som er basert på XPS eller tilsvarende, så bør man skjære ut hull (ca. 2x2cm) og fylle disse med betong/flislim der porselenet trykker mot stålet rundt sisterna i veggen.

Dette er bla. anbefalt av Litex.


Roger
Signatur
   #4
 775     Konnerud i Drammen     0
jeg monterte compact typen hos meg, har brukt fibo-trespo plater.
borra bare to hull i plata som gjengestaga stakk ut, og det er null knirk hos meg. første gangen vi prøvde den knirka det, rørleggern mente det var normalt, men jeg ville prøve å stramme litt mer og det hjalp, så i dag er det null knirk Smile
Signatur
   #5
 1 421     Bærum     0
Det var rørleggeren som monterte hos meg, så jeg vet ærlig talt ikke hvilke muttere som ble brukt. Kan ikke tenke meg at han har brukt noe annet enn det som følger med.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 455     0
Takker for mange kjappe og gode svar.

Jeg løste det fint til slutt. For senere lesere av denne tråden kan jeg dele noen erfaringer.

Dersom man setter avstanden til festeskruene på 14 mm ihht monteringsveiledningen så får man ikke nok moment mot anleggsflaten og det blir noe bevegelse i skålen. Jeg løste dette med å sette avstanden til 12,5 mm i tillegg til å legge noen 1mm gummiklosser hele veien rundt ramma.

Nå sitter den som støpt uten knirk og bevegelse.