76    5    0  

Montering av dusjvegg når nedsenket dusjnisje?

 443     Trondheim     0
Hei.
Jeg skal montere dusjvegg (foldedør) på et bad hvor dusjnisjen er nedsenket med 1 cm. Jeg kan tenke meg at dusjveggen blir stående rett over nedsenkingen i flisa, slik at vannet renner ned i dusjsonen men at døra også kan åpnes oppå det høyeste gulvnivået.

Men se bilde. Det hvite arket ligger på det nivået som er 1 cm lavere. Hvis jeg skrur profilen til veggen slik den står på bildet, så hvil bare en liten del av døras anleggsflate (hengselstolpen) ligge an på flisa på det høyeste nivået. Vil vekten av det bli for tungt eller belaste for hardt slik at flisa knekker? Håper jeg forklarer meg forståelig.

Noen andre som har gjort tilsvarende?
Montering av dusjvegg når nedsenket dusjnisje? - 20210418_135821.jpg - andy2

HSt
   #1
 28 346     Lillestrøm kommune     0
Pass også på fall, på jobb sto dusjvegg i overgang og flatt gulv utenfor gjorde at vannet flommet utover

Håper noen har svar på ditt egentlige spørsmål
  (trådstarter)
   #2
 443     Trondheim     0
Takk for tips. Det tror jeg går bra. Det er dusjforheng med stang der i dag, så det kommer mer vann innpå gulvet nå enn det vil gjøre med glassdør. Men hvor langt "utpå" kanten kan jeg sette døra....? Smile
TSt
   #3
 9 369     0
Det er ofte en plastlist under glassdør. De jeg har sett er ikke helt vertikale.  Denne skal vende innover og vil hjelpe på.  
  (trådstarter)
   #4
 443     Trondheim     0
De jeg har sett er vertikale når de er nye, men så etter en tids bruk, slepes de i en retning når døra åpnes...(tror jeg da). Ingen andre som har montert dusjdør halvt oppå flisa ett nivå høyere enn dusjnisjen?
TSt
   #5
 9 369     0
Bekjent har fått nytt bad og der er det en slik klikk på profil nede med tydelig knekk på profil. Det var igjen mere slik profil så jeg ga beskjed om at en skulle spare på denne.