4,462    10    0  

Montering av rør i rør

 9     vestfold     0
Vi skal legge tilførsel rør i rør fra bereder rom i kjelleren til nytt bad! I kjelleren tenkte jeg å sette opp samlestokk. Rommet ligger 10m unna badet! De skal gå 2m under tak i kjelleren og videre i gulvet 1etg. Der er det støpt gulv som vi skal legge tilfarere og 20cm isolasjon.(ny stue) Vi har hugget opp betongen for å få ned avløp. Mitt spørsmål er derfor: Kan vi klamre(patentbånd) vannrørene fast i avløpsrøret,eller bør det gå mitt i bjelkelaget?
Bør vi beregne rør helt fram til samlestokken,eller kan de skjøtes senere når det skal kobles til?
Alt av vvs skal skiftes med tiden! Nå trenger jeg bare legge tilførsel slik at vi kan få ny stue i vår!
Håper noen kan hjelpe med!

   #1
 969     0
Hvis du gidder å leite i kategorien bad våtrom rørlegger så finner du helt sikkert svar temaet har vært oppe før. Wink
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 9     vestfold     0
Jeg har lest og lest! Blir ikke klok på det! Sorry! Jeg har en kveil med rør og har bare tenkt å strekke røra selv! Finarbeidet overlater jeg til rørlegger når den tid kommer :)
Tenker mest på varmetap og "bråk"  ved tapping.
   #4
 22,342     Akershus     0

Kan vi klamre(patentbånd) vannrørene fast i avløpsrøret,eller bør det gå mitt i bjelkelaget?
Bør vi beregne rør helt fram til samlestokken,eller kan de skjøtes senere når det skal kobles til?
Jeg ville ha festet rørene i byggningskonstruksjon. De må festes godt uten å klemme istykker ytterrøret. Det tåler lite, kan lett få hull og det presses meget lett sammen. Det må festes godt pga omtrekking.

Beregn rør helt frem og vel så det fordi disse rørene koster en del å skjøte og skjøtt innerrør kan ikke leggges skjult.
  (trådstarter)
   #5
 9     vestfold     0
Takk for svaret Smile Det var det svaret jeg regna med å få. Da borer jeg hull i tilfarerne og trekker rørene. Har kjøpt noen hylster til å sette inn i bjelken slik at de ikke skades. Da har jeg et nytt spørsmål til deg! Skal de monteres med slakke mellom bjelkene (klammerne) eller stramt? Jeg har bare montert rør i rør fra fordelerskap og til utstyr før. Aldri så lange lengder!
  (trådstarter)
   #6
 9     vestfold     0
Etter det jeg huska fra sist gang(ca 4år siden) brukte jeg 18mm til fordelerskap og ut til badekar ,15mm til vask dusj wc. Har hørt at noen bruker 20mm+ fra samlestokk til fordelerskapet og 12mm ut til innbyggingssisterne wc Medfører det riktighet? Er ikke helt oppdatert!
  (trådstarter)
   #7
 9     vestfold     0
Ok,skjønner den ??? Ringte til rørleggeren vi brukte på det huset vi bygde om i nord-norge og fikk svar på det jeg lurte på! Han sa at vi burde bruke 22 om vi hadde fra samlestokk til fordelerskap og 18 til badekar. 12 til innbyggingssisterne og 15 på resten. Jeg har fagbrev som snekker,men har ikke jobba på bygg siden 93. Det er veldig mye nytt siden den gang! Den gangen var vi ofte litt iritert på både rørleggere og eletrikere. Har ofte revet ned plater mm for at de skulle komme til i etterkant Wink

  (trådstarter)
   #8
 9     vestfold     0
Jo vi hadde jo tegninger. Men forandringer skjer underveis! Da er det komunikasjonssvikt mellom faggruppene(arbeideledere) Jobba mange år på skipsverft med båtinnredning. Der var det et mylder av arbeidere som tråkka nærmest oppå hverandre. Der skjedde det mye rart skal du vite! Ikke rart båtene ble dyre! Vi på "gølvet" utførte det vi fikk beskjed om. Kledde vi inn en kabelgate kunne vi ikke "lukte" at alle komponentene var ferdig montert!