2,707    6    0  

Nytt bad

 48     Buskerud     0
Hei,

Vi har kjøpt et hus fra 1964 med originalt bad og toalettsom som vi ønsker å slå sammen og renovere, slik at vi får et bad på drøye 4,5m2. Vi ser for oss baderomsplater, vinyl på gulv og dusjkabinett for å unngå alle problemer med membran, fliser, fuger osv.. I dag er det flis på halv vegg, vinyl på gulv og dusjkabinett, så tilstanden er egentlig bra.
Badegulvet er høyere enn gulvet på toalettrommet.

Spørsmålene vi har er:
- kan man benytte varmekabler under vinylgulv, eller bør man la være?
- hvis man skal ha vinylgulv, kan man selv "bygge opp" gulvet slik at det blir samme høyde som den gamle delen på baderommet, eller bør alt fjernes og bygges på nytt?
- hvor mye koster det ca for å få en profesjonell til legge selve vinylgulvet og sveise hjørnene?
- noe annet vi bør tenke på?

   #1
 336     Porsgrunn     0
Har selv vært rundt og sett på vinyl til bad.ALLE har stygge mønster.

Burde bygge helt fra scratch med fliser på gulv og plater på vegg.Sånn har vi tenkt å gjøre badet vårt til sommeren.
  (trådstarter)
   #2
 48     Buskerud     0
Nå var det jo strengt tatt ikke mønster/farge på vinyl som var spørsmålet.

Personlig ønsker jeg helst å unngå fliser og membran på bad pga potensielle problemer senere. Det finnes en interessant artikkel på tu.no, dog med noe skremmende innhold: http://www.tu.no/bygg/article166522.ece

Mycoteam har de siste fem årene kontrollert over 300 baderom utført av 25 forskjellige entreprenører. Alle med våtromssertifikat.
Tynt
- Av de kontrollerte badene var det ingen som var i nærheten av å ha påført en millimeter membran.Tykkelsen lå på null millimeter til normalt 0,15 – 0,40 millimeter, sier Kolbjørn Mohn Jenssen, daglig leder i Mycoteam as.


..derfor skal vi ha baderomsplater og vinylgulv Smile
   #3
 336     Porsgrunn     0
Varmekabel og vinyl går ikke så bra sammen.Bad hjemme her er fra 80-tallet og vinylen har blitt skikkelig misfarget.Ser veldig ugly ut.
   #4
 5,112     Troms     0
Bodd i hus med vinyl og varmekabler tidligere. Det er også misfarget av varmekablene, men dette var på hus fra 1980 tallet så får nå håpe vinylutviklingen har blitt bedre. Det finnes mye fin vinyl på markedet i dag, men å si at vinyl er bedre mht skader er nok å overdrive. Mycoteam forteller bare halve sannheten. Gulv med våtromsmembran og fliser lagt korrekt iht kvalitetskrav og anbefalinger er ikke mindre utsatte for fuktskader enn vinyl lagt dårlig med utette skjøter.... Dårlig håndtverk er dårlig håndtverk uanset...noe Mycoteam også vet skulle man tro.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 48     Buskerud     0
Problemet er vel bare det at det er en overvekt av dårlig utført håndverk, eller at det er meget lett å gjøre feil fordi det er en vanskelig prosess. Med vinylgulv skal det en del mer til at det gjøres feil, fordi det er mindre komplisert - men gulvet bør selvsagt legges av en fagperson. (som forhåpentligvis ikke gjør det samme dårlige håndverket)

Takstmenn er visstnok ganske glade i vinylgulv og baderomsplater, og selv har jeg bare gode erfaringer med vinylgulv. Klart, det er ikke like vakkert som flis, men jeg vil heller ha større sikkerhet mot fukt, og heller bytte gulv hvis jeg synes det blir kjedelig.

Etter litt lesing her og der, så ser det ut til at varmekabel under vinyl går greit til 25-27 grader, noe som burde ordnes greit med en termostat?
   #6
 489     Oslo     0
Vinyl regnes som membran det også. Platene regnes også som membran så lenge de er montert riktig, spørs hva slags plater det er da.. Smile
Signatur