1 638    2    0  

Panel på hele badet ?

 2     0
Hei

Skal til å pusse opp badet, og kona vil (skal) ha panel på  alle vegger, vi skal ha "tett" dusjhjørne med avsug direkte ut, så det blir ikke damp eller vannsprut direkte på hverken gulv eller vegg,  jeg tenkte derfor å gjøre følgende.... hvis dere ikke har noen innvendinger.

-Fullstending fuktsperre på gulv ( selvfølgelig )
-Plate alle vegger
-fuktsperre på vegg og plateskjøter
-Lekte for spikerslag til panel, med silicon e.l mellom lekte og vegg p.g.a spikeren  som går igjennom plate og fuktsperre.
-Panel

Problemet er når jeg skal lekte ut for panelen, og jeg må slå spikeren igjennom platen, så "bryter" jeg vell egentlig fuktsperra... men kan jeg legge et lag med silicon på lekta før jeg slår den opp ???

Badet er på 7m2 og jeg vil altså ha panel på alle vegger.

Finner ikke så mye informasjon om det å bruke kùn panel, men håper noen her har komentarer eller tips :-)

Takker så mye for svar.

Vennlig hilsen
ØB

   #1
 189     0
Hei.  Vet ikke om jeg helt svarer på spørsmålet ditt, men en erfaring kan jeg jo komme med.  Tror varmekilder er svært viktig på et slikt bad!

Hos mine foreldre er det furupanel på begge bad.  Det med panelt dusjkabinett er svært lite (2m2?).  Etter en ti års tid er ikke dette dusjkabinettet så lite sort inni.  Men det er selvfølgelig en detalj siden det er frittstående deler som dette gjelder og kan byttes lett, planke for planke.  Membran bak i veggen.  Varmekabler i gulv gjør at det tørker kjapt der inne. 

På det store badet er alt panelt unntatt dusjhjørnet.  Det har fliser i seg. 
Varmekabler på flisegulvet.  På andre siden av veggen til dusjhjørnet er det satt opp vaskemaskin og kondens-tørketrommel.  Når den trommelen går, sammen med at vinduet er åpent og avtrekksviften er på tørker det kjapt opp der inne.  Dette badet har det gått veldig bra med. 

Med naturlige materialer buffrer de fuktigheten en del, tar opp fukt (trutner...) om det blir veldig vått.  Dermed er denne "skikkelig tørt og varmt med ventilasjon" greia veldig viktig å få til regelmessig. 
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Hei

Erfaringer er vell så viktig.

Glemte å si at det er varmekabler i gulv, men ingen vaskemaskin eller varmtvannstank på badet mitt.

Ser for meg at badet er veldig "tørt" hvis jeg kan si det slik, panelen vil selvfølgelig bli behandlet med alle de rette middlene for å kunne være på et baderom.

Takk for kjapt svar Megvel !