11,891
12
0
Panelplater på bad?
30
0
Er det noen som har erfaring med f.ex huntonitt panelplater på bad? Med flis i våtsonene selvsagt.
Dette overholder ikke våtromsnormen. Men - som en rørlegger sa til meg - hva kan egentlig skje? Skulle man få full oversvømmelse vil membran i golv (som går 15 cm opp på veggen) og spalte under døra sørge for at vannet aldri når opp til disse platene. Sprut finnes pr definisjon ikke, bortsett fra uhell fra dusj el.l. Dette vil renne ned på golvet pga våtromsmalingen, ev tørke på veggen.
Rundt vegghengt toalett, som er helt innebygd i veggen har vi laget en membran med utløp ut på golvet. Dette ivaretar sikring ved feil eller kondens på toalettet.
Jeg kan med mine amatørmessige evner ikke se noe som kan gå galt her. Noe helt annet, selvfølgelig, om man dusjer rett på veggen, eller har dårlig ventilasjon/høy luftfuktiget.
Om noen har andre erfaringer, eller argumenter som tilsier at dette ikke er å anbefale, så er det flott om man poster det her!
Hva som egentlig kan skje er egentlig det samme som i de fleste våtrom.
Måtte dere tilpasse høyden på platene? Har dere isåfall malt endene på platene med våtromsmaling? Uten å vite løsningen kan jeg se for meg problem med MDF-plater ved f.eks feil eller kondens på toalettet.
Ville ikke brukt denne løsningen selv, men kan selfølgelig hende den fungerer og holder lenge.
Ventilasjonen fungerer som den skal, badet har normal luftfultighet (40% til vanlig, stiger kanskje til 50% rett etter dusjing, men synker raskt ned igjen. Kondenserer ikke på speil eller vinduer, selv etter en lang, varm dusj.). Dette ser jeg på som et krav ved en slik løsning.
Ja, er klar over at det ikke tilfredsstiller våtromsnormen, og at det er våtsoner på badet. Men har fortsatt til gode å høre eksempler på hva som faktisk kan hende her. Som nevnt er jeg ikke fagmann, men en "tenkende amatør". Derfor er jeg veldig interessert i argumenter som taler mot det jeg har gjort. Men da vil jeg gjerne ha konkrete argumenter - ikke at det er våtsone fordi det er vann der
Konkrete argumenter finnes det nok av, men ikke alle vil være relavante pga. for mange faktorer som spiller inn. Ett konkret argument kan jeg komme med, det tilfredstiller ikke BVN.. ;D Men som jeg skrev i forrige innlegg forutsetter det at den balanserte ventilasjonen fungerer optimalt. Sier ikke den ikke gjør det hos deg, men er ofte et problem at de ikke gjør det. Balansert ventilasjon og problemområder i dag: bygning ikke tilpasset VVS-tekniske løsninger- for lave luftmengder, for lange kanalstrekk- kanaler som samler støv(flexi-)- feil ved montasje ++ (BVN)
Er det relativ luftfuktighet du oppgir? Vet du hvor mange l/s avtrekket er på badet?
Det vil uansett forekomme en form for fuktighet. Derfor er det et dårlig valg med et materiale som lett tiltrekker seg fukt. Er MDF-platene behandlet helt igjennom eller bare på utsiden. Hvis det bare er på utsiden og du ikke har malt endene du kappet har du et svakt punkt. Hvordan veggen/konstruksjonen bak platene er bygd opp kan være vesentlig. Ligge badet over eller under terreng? Finnes Mange spørsmål til som kan stilles og mange andre ting å tenke over i forbindelse med bad/våtrom som ikke har kommet frem her og som du kanskje ikke har tenkt på.
Du har fortsatt til gode å høre et eksempel på hva som faktisk kan skje her, samme som i alle andre våtrom.
Men med den luftfuktigheten som er oppgitt her bør det gå bra en stund iallefall i forhold til luftfuktigheten