7 610    4    4  

Problem med varmtvannsbereder - ustabilt varmtvann

 16     1
Noen dager er det ikke varmtvann, verken i springen eller i dusjen. Varmtvannsberederen er ikke så gammel - rundt 8 år. Andre dager strømmer det ut varmtvann. 

Vi forsøkte først å få en elektriker til å sjekke varmeelementet. Den så ut til å fungere fint. Han sa da at det måtte være termostaten. Vi bytta den ut. 

Men problemet vedvarer. 

Hva kan dette komme av?

Snakk om en Høiax 200 liters tank. I forbindelse med installering av nytt kjøkken i underetasjen, tror jeg rørleggeren økte vanntrykket.

   #2
 349     Drammen     0
Du kan jo feilsøke litt på egen hånd også: Når du ikke har vartvann i kranen: kjenn på rørene som stikker ut av VVB; om de er varme/godt lunkne har du trolig varmt vann i berederen, bare at det ikke kommer ut.. I så fall kan du forsøke å justere blandeventilen helt opp og helt ned et par ganger og se om det gjør noen forskjell. Standardinstillingen er vel å skru blandeventilen helt åpen, for så å skru 1/2-3/4 omdreining tilbake (mot stengt retning) slik at folk ikke skolder seg på 90graders varmt vann i dusjen..
   #3
 3 419     1
Kjenn på rørene på alle blandebatteriene dine, både på kald og varm side. Sjekk om du har noen av de samme symptomene som jeg opplevde:

For noen år siden hadde jeg noe lignende, og det ble sporet til et defekt blandebatteri på kjøkkenet: Vann lekket gjennom det fra kald til varm side. Det kan virke som at oppvarmingen ga et ørlite overtrykk på den varme siden (men ikke spør meg om detaljer, rørleggerarbeide kan jeg ingenting med!).

Så lenge det ikke ble tappet vann, bare ség det langsomt over, og kaldvannsrøret inn på batteriet var lunkent. Ble det tappet kaldt vann noe annet sted i huset (f.eks. når et toalett ble spylt) falt trykket på den kalde siden, varmt vann flommet gjennom batteriet, og det som skulle vært kaldtvann inn ble brått hett av vann som strømmet den gale veien. Hvis jeg tappet mye kaldtvann (f.eks. vannet plenen) var det fullgodt med å tømme berederen fullstendig, og om jeg ville ta en dusj, måtte jeg vente minst et par timer for å få temperaturen i berederen opp igjen.

Ville jeg da ha et glass kaldt vann i det batteriet måtte vannet første få renne ganske lenge før alt det 'falske' varmvannet var ute - men selv etter det, fikk jeg aldri skikkelig kaldt vann; det lekket alltid noe varmtvann inn.

Det er mulig det går an å reparere blandebatterier, men mitt var så gammelt at jeg spanderte på meg et helt nytt. Straks fikk jeg langt mer varmtvann å ta av, og kaldtvannet på på kjøkkenet ble virkelig kaldtvann, ikke halv-lunkent. Berederen hadde ingenting med problemene å gjøre, kun blandebatteriet på kjøkkenet.
   #4
 6     1
Vi hadde nøyaktigt samme problem med høiax 200l
Trudde det var varmeelemtet men da eg tok av dekselet for koblingshuset og kjente på tanken var den glovarm.
Hadde skrudd ned blandeventilen på toppen så ikkje ungene skulle skade seg på varmtvatnet så når eg justerte den opp igjen så kom varmtvannet tilbake:)
Virker som om det er en dårlig type blandeventil eller det kommer rusk kansje...