1,937    6    0  

Rehabilitering av bad- økt tykkelse på vegger

 3     0
Hei!

Vi har kjøpt leilighet, og skal totalrehabilitere badet som antagelig har stått uendret siden tidlig 80-tall.

I tilbudet vi har fått fra rørlegger beregner de et arealsvinn på 4 cm per vegg, altså at hver vegg skal øke 4 cm i tykkelse fra det nåværende mål. Der innvendig mål i dag er 160 cm blir det 152 cm igjen, og så videre. Hadde de ment at hver vegg totalt blir 4 cm tykk kunne jeg kanskje forstått det, men det må da skape litt plass når man river veggene som er der per i dag? Har prøvd å spørre rørleggeren, men får bare til svar at det er fordi de bruker doble plater og vil ikke bygge med dårligere standard enn det. Men det kan vel ikke være vanlig å miste så mye areal under oppussingen på et lite bad?

Blir veldig takknemlig hvis noen kan forklare meg om og hvorfor dette må gjøres slik, evt. alternativer som bygger mindre.

   #1
 38,233     Lillestrøm kommune     0
Hva planlegges, flis eller baderomspanel ?
   #2
 5,337     Tromsø     0
Og er dette et trehus eller en betongblokk? Skal de doble platene (gips, Litex, noe annet?) monteres på hul vegg med trestendere eller massiv murvegg?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Takk for svar! Skal ha fliser. blokka er betongblokk. Veggene er en blanding av massiv mur (ene langveggen mot nabo) og hul vegg med trestendere (alle andre vegger). Trooor det er gipsplater det er snakk om, men ikke sikker. For min del spiller det ingen rolle hva som er under flisene så lenge det er tett og ihht regelverket (og helst ikke spiser 10 cm av badet hver vei...).
   #4
 5,337     Tromsø     0
På murveggen bør man ikke trenge å bygge mer ut enn tykkelsen på flisene (og ørlite for flislim). Veggene med trestendere bør strippes ned til stenderne før man gjør noe med dem, da vinner man noe av det man taper når man kler dem med nye plater. Man kan også kubbe eller sette inn f.eks OSB-plater mellom stenderne, i plan med stenderne, for å få godt feste for ting som skal skrues på veggen, samt god understøttelse for ett lag plater.

Om man ønsker skjulte rør der det ikke er det fra før, lekter man gjerne ut og taper areal. Derfor er jeg tilhenger av synlige forniklede rør på små bad, og kommer til å går for det når jeg skal pusse opp det 152 cm brede badet med skjulte rør i utleieleiligheten vår som på byggetegningene er 160 cm.
Signatur
   #5
 2     0
@Amn, hvor mye tenker dere å bruke på denne rehabiliteringen sånn cirkus?
Driver å ser på leilighet, og funnet en som trenger en real omgjøring på badet, så prøver bare og danne meg et bilde:)
  (trådstarter)
   #6
 3     0
KjellTS, tusen takk for svar! Kjempenyttig informasjon og godt forklart. Tido92, vi bor i Oslo, og her er det ekstremt dyrt å pusse opp bad. Vi bygger innredning og kjøper/setter opp dusj mv selv, og må nok allikevel ut med 200.000 for et normalt leilighetsbad. Da får vi alt grunnarbeid, rør og fliser gjort. Tør ikke gjøre så mye selv pga ansvarsforhold når det er så mange boenheter som påvirkes ved lekkasje. Mye billigere å pusse opp utenfor Oslo og de store byene!