109    7    0  

Rørlegger spørsmål

 5     0
Hei , jeg har begynnt å få vamt vann i krana på kjøkkenet når jeg tar på kaldt vann , det varer bare noen sekunder så kommer kaldt vannet , tror dette started å skje etter at jeg sølte noe vann på en stikk kontakt som lå på gulvet i kjelleren , da slo den auto stop bryteren seg på i sikringskapet slik at ikke det blir kortsluttning , jeg har brønn og vanntanken til den er i kjelleren , også varmtvanns bedrederen er der , tror dette started å skje etter at dette skjedde , men kan ta feil.. 

kom litt sand ut i kranene fra vanntanken på brønnen da jeg started strømmen opp igjen , men det jeg har merket er at det kobber røret som går til varmtvanns tanken er knall varmt , det røret som leder varmtvann tenker jeg på da , det andre røret er kaldt vann og røret er også kaldt , 

men som jeg kan huske var aldrig kobberrøret med varmtvann varmt... er det normalt at det ene røret er knall varmt hele tiden? eller har det skjedd noe feil en plass ?

kan vere meg som husker feil , men som sagt trodde jeg begge røra skulle vere kalde om man ikke har på varmtvannet , kan det vere noe feil med det som heter "varme sperre" , eller noe annet på varmtvanns tanken etter strømbruddet ?

hadde på vaskemaskinen når dette skjedde , vet ikke om dette er relevant eller ikke , den tar kun in kaldt vann , og kaldt vannet sto skrudd på da dette skjedde.

kan virke som om varmtvannsberederen presser varmt vann in i kobberrøret hele tiden ? siden det aldtid er knall varmt , og at det er noe med sperra eller noe slikt som er feil ?

kan jeg skru på noe på varmtvanns bedederen eller slå den av og på kansje for å fikse problemet ? eller kansje ta på stenge krana på selve tanken til brønnen av og på ?

eneste jeg vet er at det kommer varmt vann ut av kaldt vannet i 5-10 sec på kjøkkenet og først da starter det å bli kaldt.

(vet ikke om det er irrelevant eller ikke , men batteriet på dusjen har sluttet å gi varmt vann , det gir bare lunka vann litt varmt men kan ikke lengre få opp varmen der, tenker at det kan vere sand som har satt deg fast der etter strømbruddet og at det er grunnen til at batteriet ikke kan regulere varmt vann tempen, noe lignende har skjedd før da måtte jeg bytte ut batteriet i dusjen, vannet i vasken på badet har varmt vann, det er der kobberrøret går opp fra kjelleren som er knall varmt hele tiden)

HSt
   #1
 24 905     Lillestrøm kommune     0
Du får trolig vann feil gjennom f.eks armatur på badekar så det lekker fra varm til kald side. Kjenn etter om temperatur på rør inn på andre batteri endrer temperatur når du tapper. Sanden du beskriver har sikkert gjort tilbakeslag ventiler trege
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Eneste jeg merker og reagerer på er at kobberrøret fra varmtvanns berederen i kjelleren en så knall varmt at jeg kan ikke ta på det , kan ikke huske at det har vert slik før.. skal det vere slik ?


(ang dusjen så er det varmt når jeg tapper i badekar , men når jeg switcher til dusjen holder dusjen kun stabil lunket varmt vann og kan ikke bli varmere en middels, har hatt problemer med det blandebatteriet inne i dusj krana før så det tror jeg har med andre ting å gjøre og den må byttes)
   #3
 19 353     Akershus     0
Om dette er en bereder (Oso) med blandeventil på toppen, så vil rør inn, kaldt, og rør ut begge få en temperatut opp vanntemperaturen i tanken, dvs oppmot 70 grader hvis det er lenge siden det ble tappet varmtvann. Straks en tapper faller kv ned til ca 7 grader og ut til ca 50 grader, satt av blandeventilen.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 5     0
Ja det er en litt eldre oso , merker ikke at tempten i røret går ned ved tapping av varmt vann , holder seg sykt varmt hele tiden , men regner med det skal vere slik da og at ingentind er galt.
   #5
 19 353     Akershus     0
Hvis blandeventilen stå på max, vil temperaturen på utgående rør være lik temperaturen i tanken.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 5     0
Oppdatering : jeg skrudde på den blandeventilen og satt ned tempen litt , da ordna problemet seg , og røret er nå kaldt igjen og ikke super hot.