2 319    3    0  

Skjevt spongulv på bad

 10     0
nå har jeg lagt 22mm fuktbestandig spon i gulvet på ny badet. så ser jeg jo at det er noe skeivt. å må vel på med avrettingsmasse. hva bør jeg gjøre av grunnarbeid? noen erfaringer

  (trådstarter)
   #2
 10     0
tenkte å ha fliser. kan vel være ca 30mm fra min til maks. prøve å få lånt meg en lang rettholt å få målt nøyaktig
   #3
 13     0
3 cm?? Har ikke den største erfaring selv, men har holdt på med 2 bad hjemme selv nå.... regner med at du også skal legge varmekabler i den avrettinga di??.... og i så fall går det fort 2 cm med avrettingsmasse/påstøp for å få dekt over de. Det vil si m.a.o at du vil få 2cm + 3cm (5cm) avrettingsmasse/påstøp på det "laveste" punktet for å få dekt over varmekabler. Og så skal du lage fallet mot sluk i tillegg på toppen der. Da begynner jeg å tenke litt på tyngde på gulvet ditt og bjelkelag under hvis du skulle få litt "fjæring" i gulvet ditt. Armert støpt gulv er vel ikke selvbærende før det når 8-10cm tykkelse.

Spongulvet ditt skal primes, påstøp skal vel ha et glide-sjikt sånn at tregulvet under kan bevege seg litt uten at resten av badegulvet går.

Har pussa opp en del rom i eget hus der gulvbjelker ikke har vært helt i vater i forhold til hverandre, der retta jeg av gulvet før jeg la sponplater. Lånte meg en skikkelig laser-vater som jeg rigga opp, spikra så 36mmx148mm bjelker i vater på siden av de gamle eksisterende "ikke-i-vater" gulvbjelkene, fikk dermed ett "nytt" bjelkelag som var helt plant før jeg la gulvspon.

Er ikke noe håndtverker selv, men har lest meg frem til en del og rådført meg med en del håndtverkere etter jeg kjøpte meg et gammelt hus og ble "hobby"-snekker selv. Håper ikke jeg kom med noe forvillende over her, da dette var noen tanker jeg fikk på innlegget ditt. Er det ikke store rommet du snakker om her og du kanskje bare har skrudd gulvspona uten å lime så kanskje det hadde gått an å plukke av platene å retta av gulvet ditt først. Men du har sikkert limt gulvspona di, husk når det gjelder det styrke-messige så tror jeg du øker spennvidden på gulvbjelker 2"8" med ca. 20-30cm hvis du limer fast sponplater i gulvbjelker og skjøter i tillegg til å skrue de fast. Mulig jeg kommer med dumme forslag her, men bare ta meg hvis jeg tar feil. Litt synsing ifra min side.

Hobby-snekkern