7 519    6    0  

Sluk for dusj og badekar, vegghengt eller vanlig toalett?

 31     0
Skal pusse opp bad på ca. 14 kvm, i kjelleretasje, 25 år gammelt. Skal ha nytt rør-i-rør system. Skal ha badekar og dusjkabinett. Eksisterende sluk er ugunstig plassert, 1,02 cm fra hver hjørnevegg. Sluket er ikke helt tett rundt kanten, da det mangler klemring øverst, og vinylbelegget er bare foldet rundt kanten.
Vurderer fliser på gulvet. Men er i tvil etter å ha lest tidligere innlegg om rengjøring???? Da bør trolig også varmekablene skiftes ut? ...

Spørsmål er:

- Hvis dusjkabnettet plasseres der vaskemaskinen nå står, kan vaskemaskinens avløpsrør koples til dusjkabinettet?
- Bør hele sluket byttes ut?
- Kan badekar og dusj koples til samme sluk, eller er det bedre med to separate? Noen som har erfaring?

Ang. toalett, står valget mellom vegghengt og gulvmodell.
- Med tanke på mulige problemer, vedlikehold, levetid etc., så skulle jeg gjerne høre andres erfaringer. ::)
   #1
 87     Bergen     0
Hvis dusjkabnettet plasseres der vaskemaskinen nå står, kan vaskemaskinens avløpsrør koples til dusjkabinettet?
Skal vel i teorien kunne gå bra, så lenge det monteres en vanlås på avløpet slik at du ikke stinker ut hele huset med kloakk lukt.


Bør hele sluket byttes ut?
Er sluken i plast?


Kan badekar og dusj koples til samme sluk, eller er det bedre med to separate? Noen som har erfaring?
Vi har sluket fra boblekaret inn på samme avløp som dusken og det går helt fint så lenge rørene er dimmensjonert for det.

Ang. toalett, står valget mellom vegghengt og gulvmodell.
Om du velger vegghengt så må du være klar over at om dassen tar kveld må du rive veggen for å fikse det. Vi er heldige og har boder rett bak begge toalettene slik at de kan nås fra baksiden om det skulle gå galt. Vegghengt er mye lettere og holde rent + 100 ganger finere.
  (trådstarter)
   #2
 31     0
Ja, sluket er i plast. Vet ikke merket. Har hatt 4 håndtverkere på befaring. Nr. 1 og nr. 2 så ikke på sluket i det hele tatt. Nr. 3 var oppdaget at det var utett i kanten. Anbefalte å lage to nye sluk for h.h.v. badekar og dusjkabinett. Nr. 4 mente det holdt å sette på en ny klemring og ha på et tettemiddel (husker ikke hva)., samt koble dusj til avløp for vaskemaskin.

Ang. WC, enig med deg mht. renhold og utseende. Men min står mot yttervegg, så jeg har ikke tilgang fra den siden. Takk for tipset!
   #3
 22 352     Akershus     0
Hvor mye har du tenkt å gjøre med badet? Skal du legge mye i det hadde jeg flyttet sluket/montert to sluk. (og da nytt sluk) Skal du bare fikse litt går det sikkert greit med ny ring.

  (trådstarter)
   #4
 31     0
Ja, det spørs om det blir to nye sluk. Har ikke behov for noe luksusbad, men et som holder iallefall 20 år (håper jeg), og hvor sluk og rør er som det bør være.

Jeg må fjerne gammel vinyltapet. På to yttervegger i et hjørne må platene tas ned p.g.a. fuktskader nederst i kanten, etter dusjing i flere år. Vannrørene går inni her, til dusj, badekar og servant. Tenkte opprinnelig å sette opp baderomsplater, det burde være godt nok, med dusjkabinett. Håndverker mente at uansett må jeg ha membran under platene der badekaret står. Han mente platene vil suge vann etter noen år. Kan det stemme? Avventer tilbud på flislegging før jeg bestemmer meg. 

Gulvet må ha nytt vinylbelegg eller fliser. 

Siden vi først må ta opp veggene som vannrørene går i, så lurer jeg på om jeg bør bytte til rør-i-rør system samtidig. Kobberrørene kan holde enda mange år kanskje, men når jeg først gjør en jobb... Kanskje lønner det seg å bytte ut varmtvannsbereder samtidig, ettersom den må demonteres for å komme til i den kroken.

Taket er OK, trepanel, men må males. Vil bruke eksisterende lyspunkt, og montere spot på skinner, framfor innbyggingsspoter. Redd for kondens o.a.
Tror ikke det blir så mye elektrikerarbeide. 

I tillegg nytt inventar som WC, dusjkabinett, servant, badekar, armaturer, evt. oppbevaringsskap. Så det blir jo omfattende.


   #5
 22 352     Akershus     0

Tenkte opprinnelig å sette opp baderomsplater, det burde være godt nok, med dusjkabinett. Håndverker mente at uansett må jeg ha membran under platene der badekaret står. Han mente platene vil suge vann etter noen år. Kan det stemme? Avventer tilbud på flislegging før jeg bestemmer meg. 
Jeg gjorde om badet mitt for noen år siden. Der var det våtromsplater ved badekaret og de var fortsatt så bra etter ca 20 år at jeg brukte dem til badekarsfronter. Badet var mye brukt også av barnefamilier.

Berederen kan holde lenge til. Hvis det er en Oso bereder kan man skifte kolbepakning og blandeventil og den varer i 20 år til.
  (trådstarter)
   #6
 31     0
Fint å vite at platene er så holdbare, håper dagens produkter er av samme kval.
Varmtvannstanken er merket med "Hotwater", adresse Kongsberg. Vet ikke om det har forbindelse med Oso Hotwater i Hokksund. Den gamle tanken er knall oransje, 200 liter. Lurer på vitsen med sånn farge. Men lukker den inn i en nisje.

Tar gjerne imot flere tips og råd angående vegghengt kontra vanlig WC.
Hører gjerne om andres erfaringer med dusjkabinett, samt baderomsmøbler.

Har vurdert Porsgrund Showerama. Er den bra? Dusholux (Dushospot), med svingdører, virker praktisk og lett å rengjøre. Tema Bad sin BOX ser også flott ut. Holder de tett?