12,638    9    4  

Sprekk i fliser på bad .

 61     3
Vi bor i et hus fra 2003 som har fått 2 lange sprekker i flisene på gulvet .
( Strekker seg på ca 3-4 sprekker , pluss 1 i selve det området som er mellom flisene )
Huset ble satt opp av et byggefirma og så langt vi vet er det bare brukt profesjonelle håndtverkere til alt .

Det er 2 andre bad i huset uten noen synlige feil og huset har ikke fått sprekker andre steder enn akkurat disse flisene på gulvet på badet .

Hva kan vi gjøre med dette?
Bør vi legge nytt bad og hvor mye tror dere det vil koste om alt skal gjøres av fagfolk og badet er ca 5 kvm stort .


   #1
 3,573     buskerud     0
kan det være at spenninger i gulvet har sprukket flisene fordi huset har flyttet seg i ettertid. 

Hører du bom under flisene? Er de store, f.eks 30x60? 

Som en jeg kjenner som er flislegger sier om slik... "tipper biliigste fliser på megaflis" hehe... 

Ellers å kan de ha gått tom for flis lim midt i arbeidet, og brukt vegg lim på gulv og omvendt..

De beste produktene har eget flislim for gulv og vegg... den på vegg må da ikke brukes på gulv og omvendt... ikke anbefalt. Gulvlimet vil sige og vegglimet vil ikke tåle at man tråkker på det.


   #2
 22,342     Akershus     0
Det kan være fuktskade også.   
_Hvaslags underlag er dette? Er skaden på vegg eller gulv?
   #3
 471     bergen     0
De beste produktene har eget flislim for gulv og vegg... den på vegg må da ikke brukes på gulv og omvendt... ikke anbefalt. Gulvlimet vil sige og vegglimet vil ikke tåle at man tråkker på det.


Liten tro på dette.

Sannsynligvis en sprekk i betongen, da sprekker flisene også, årsak kan være dårlig armering,for rask uttørking, feildimensjonert etasjeskille.
  (trådstarter)
   #5
 61     0
Flisene ser ganske enkle ut så tror nok det er ganske billige fliser .

Tror kanskje ikke det er fukt da flisene inne i dusjen er hele , mens det er noen av flisene midt ute på gulvet som har sprukket .
Det ergerlige er at de sprakk innenfor 5 års fristen , men det så mer ut som en liten skrape i glassuren i begynnelsen , så vi reklamerte ikke Sad .
   #6
 3,573     buskerud     0
Størrelse på flisene og underlag?

hvis det er betongen under som sprekker, og da fører til at massen over bøyer/beveger  seg litt... vips sprekker flisene. Men det kan være bare en liten setningskade som har skjedd nå de første årene, så bare prøv å bytt dem ut du. 

Du kan sikkert få tak i navnet på flisene og hvor de er kjøpt.  Her er fordelen hvis de er kjøpt påå flisekompaniet... de kan skaffe det meste av eldre flis, bare de vet navnet. Kanskje du finner nye som passer og.

Når du tar dem bort, så skraper du forsiktig bort limet. Så smører du 2-3 lag med ny membran der før du legger på nye.

Alternativt kan du bare lime nye fliser over de gamle, og da finn en type som er knall hard. Fliskompaniet har en svart en som heter refin chalon eller no tror jeg , den er skithard og kan helt sikkert ikke sprekke... så evnt. i verste fall må du fikse fugesprekker hvert 5 år... fram til badet trenger en skikkelig rehab.  Er de i kjellern trenger du ikke bekymre deg over om membranen har sprukket.

Så ser du om de holder seg hele de neste årene.



   #7
 22,342     Akershus     1
Jeg ville prøvd å legge nye sterke fliser på de gamle og brukt meget fleksibelt lim.

   #8
 118     Stavanger     0
må da være noe garanti på dette om det er setningsskader,  eller er det bare 5 års garanti der også? uansett ikke finn på å legg noe nytt oppå, bytt flisene ut, men få gjerne noen proffe til å gjøre dette om du ikke har vært borti dette før.
kan være bare skader på flisene (heter egentlig at om du finner ei flis i pakken som er sprukket/knekt skal du fjerne 5 fliser før / etter. så kan være noe sånt, evnt så ser en murer om membranen også er sprukket, da burde du heller kontakte forsikringa Wink legger du nytt oppå så utsetter du bare problemmet og kaster bort penger på nye fliser, arbeid osv...
   #9
 806     0
Skulle ikke forundre meg om at de har lagt armeringsnettet nederst slik at betongen ikke holdes på plass av armeringen.

Jeg ville uansett gått til reklamasjon og sagt at det oppstod skade før 5 år, men at du som ikke er fagmann ikke ble klar over skaden før den utviklet seg.

Dersom en da tar opp gulvet, eller en liten bit og finner at armeringen ikke ligger på riktig sted høydemessig vil det være grunnlag for å kreve retting. Ikke utført på riktig måte.
Signatur