38 815    6    9  

Standarhøyde på vvs. (bokser, avløp, toalett)

 54     Voss     3
hei
Skal nå montere vvs på mitt nye bad og lurer på standardhøyder på bokser og avløp. Monterte bokser i dusjen på 110cm som virker som en ok høyde. Skal montere ny vask og innebygd sisterne, så hva høyde skal dette monteres på? (bokser, avløp, toalettsete)


takker for svar

Geir Ove

ORF
   #1
 94     Stavanger     1
Standard høyder:
Dusj blandebatteri 110cm, veggbokser/avløp for servant 55-65cm og øverkant av selve servantet monteres normalt mellom 80-85cm

Odd Rune
   #2
 93     Vestfold     2
Innbygningssisterne pleier jeg montere på 36 cm til bærestaga. du må måle på skåla hvor  mye det bygger fra hulla til toppen. 40- 45 cm til topp skål men 40 blir for lavt så rundt 45 cm er bra.
   #3
 826     vestfold     0
Skal klargjøre for badekar som skal kjøpes senere , hva er en fornuftig høyde på
uttak , lurte også på om avløp fra badekar kan kobles rett på kloakk , eller om det er best å gå om et sluk..
   #4
 42     Norge     1
Badekar er vanligvis 50cm høyt.Standard høyde på uttak badekar er 60-65cm fra ferdig gulv.(c/c 15,2 cm)
Avløp fra bad kobles til sluk, pga må ha vannlås på avløpet. Sluk bør helst ligge på senter av badekarets vegg/deksel.(d.v.s 70cm til senter sluk fra vegg ved bruk av standard badekar).

WC er normalt og legge 34-38cm til senter bolter fra ferdig gulv.så enig med rørmekkeren som sier 36cm.(Evt 26 cm til senter avløp)
   #5
 826     vestfold     1
Var kanskje litt upresis i mitt spørsmål. Saken er at jeg skal lage et bad , men ikke
sette inn boblebad(blir sannsynligvis det)  før om noen år , avløp og vanntilførsel må derfor ligge klart. Ser at mange boblebad er ca 70-75 cm høye og at sluk som regel er plasset i midten av karet.

Spørsmålet blir vel hvor det lønner seg å plassere vanntilførsel + avløp for å få dette
til å harmonere med et kar som jeg skal kjøpe senere..

Bli jo ikke noe blandebatteri på veggen når man har boblebad så hva er vanlig høyde på vanntilførsel og hvor lavt må jeg legge avløpsrørene som må legges i veggen av praktiske årsaker..?
taz
   #6
 3 840     Haugesund     1
VV-KV legger du da som beskrevet på ca.600mm over ferdig gulv i nærheten av hjørnet. (antar du vil ha et slikt)
Avløp:
Ville ikke tenkt tanken å legge opp til dette i veggen, du skal tross alt renske opp i det en eller annen gang. Legg sluk slik at den er akkurat innenfor, eller 2/3 dels innenfor hva du ser for deg. Da kan du/rørlegger (når det er tett) utføre service... det blir tett en gang...

Ja jeg er rørlegger Wink
Signatur