#11
 1,505     1

Hvis dette er et nytt hus og du bruker fiberarmert avrettingsmasse er det liten fare for at gulvet sprekker hvis du følger anbefalte påstøpningstykkelser for den aktuelle avrettningsmassen (vanlig er minimum 20mm for selvbærende gulv).

Er du redd for oppsprekking kan du bruke armeringsmatter slik som jeg gjorde når jeg pusset opp badet. Da får du i tillegg løftet kabelen opp fra gulvet og kan bruke høyere effekt. For varmekabler med mer enn 10W/m og høyere effekt enn 80W/m2 må du ha minst 5mm ikke brennbart materiale mellom varmekabler og spon. Løfter du varmekablene opp ved hjelp av armeringsmatter flyter avrettingsmassen under og du får 5 mm ikke-brennbart materiale. Ikke brennbart materiale kan også være masterboard og andre løsninger.


Er enig i armeringsmatter er en god start på et godt gulv, men ang. wattstyrkene du kommer med så er det bare tull. Det er mange produsenter av varmematter som har større flateeffekt enn 80W for tregulv. Det handler om godkjenninger.
Signatur

   #12
 21,481     Enebolig     0
Sticky Mat med 160w pr kvadrat må ha en helt annen matte under enn feks Devimat.

Jeg er enig i at det ofte skal noe til å få flytemasse under varmekabelen, kommer litt an på type armeringsnett.

100w pr kvadrat har vi prøvd på bad i et nytt hus (dvs 2009) og det var såvidt nok på full guffe. Jeg legger minst 120w pr kvadrat på bad.
   #13
 441     Sandnes     0

Er enig i armeringsmatter er en god start på et godt gulv, men ang. wattstyrkene du kommer med så er det bare tull. Det er mange produsenter av varmematter som har større flateeffekt enn 80W for tregulv. Det handler om godkjenninger.


Jeg er ikke proff så det stemmer nok. Men de wattstyrkene er i hvert fall begrensningen for Nexans varmekabler + et annet merke jeg sjekket ut som jeg ikke komme rpå i farten.
Signatur
   #14
 4,359     0
Lovverket skiller på varmematter og varmekabler. Det er riktig at det før var max effekt på 10w og 80w/m2 med varmekabel.
Nå står det stort sett at leverandørens montasjeanvisning skal følges. Det fører til at max effekt på tynngulv oppå brennbart varierer ettersom hvilken leverandør som velges.

Personlig liker jeg armeringsmattene til Øglend fordi de er ruglete og med små ruter. Anbefales.
   #15
 1,505     0
Om du tar varmekabel med lav nok effekt og legger den tett nok går totalen opp uten at max temp på punktet der kabel går overstiger det lovlige. To sløyfer med 20W/m vil avgi like mange watt som fire sløyfer 10W/m men selve kabelen vil være kaldere. Og dermed er godkjenningen i boks.

Aner ikke noe om wattstyrkene som brukes, de er bare for eksempelets skyld altså. For å renvaske meg på forhånd  ;D
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 5     Bergen     0
Takker for gode svar. hører med elektikeren hvor mange watt det er i den matten han hadde tenkt å legge ned. hvis det er for lite går jeg for armeringsmatte og vanlige kabler på denne.
blir uansett avretningsmasse oppå. legger denne i ett lag på 30 mm (skulle være nok til å unnga sprekker) over hele badet og sliper fall ned til sluken i dusjsonen og under badekaret(slukene ligger på 25 mm).

ser det er mange meninger om Watt pr kvadratmeter. huset ligger på vestlandet langs en fjord, og ca 30 km innenfor kysten. (forholdsvis mildt klima, veldig skjeldent kaldere enn 10 minusgrader) huset bygges etter tek 07 og har 200 mm isolasjon i veggene. badet er på 11 kvadratmeter.

Hva er nødvendig for å få en vanlig temperatur på badet??
   #17
 1,029     Oslo     0
Er vel litt forskjellig praksis, men 125-150watt per kvadrat er normal dimensjonering på bad

   #18
 1,505     0
100W vil være nok til å holde behagelig temp i et sånt godt isolert rom. Men det er ikke lurt å legge ned noe som KAN bli litt lite, så 120 er vel et sikrere kort. Vi har lagt endel matter på 130W/m2, noe som garantert er rikelig.

Det spørs litt om du liker det gloheitt under tåa Smile
Signatur
bex
   #19
 4,293     Østlandet     1
hvorfor ikke skru ned masterboard eller lignende og ta di varmekablene som passer best, og ikke hva som passer spongulvet?
Signatur