90    6    0  

Våtromsplater rett på mur i kjeller

 10     0
Hei,

Jeg har et hus fra 1916 med tykke murvegger (stein/sement) på 40cm. Det er ikke drenert på utsiden, noe som også vil være vanskelig å få til. Det er også lite fuktgjennomslag så jeg tenker at "naturlig" drenering er ganske bra i utgangspunktet. 

Vurderer derfor en enkel løsning med liming av våtromsplater rett på veggen som så skal pusses. Både for å gi en penere overflate men også gi litt isolasjon da disse platene isolerer svært godt. 

Kan dette skape problemer på sikt? Bør en ha litt lufting bak våtromsplatene? Noen som har gjort lignende og har erfaringer? 

Mvh
Christian

TSt
   #1
 12 108     0
Det bør være ikke for mye isolasjon. Luftespalte kan gi katastrofe. Det er veldig vanskelig å vurdere hvor mye åpne vegger tørker opp. Men det er tryggeste løsningen en kan forsøke i allefall det som er foreslått når det ikke er noe organisk i veggen. Isolasjon skal etter boken være 2/3 deler ute for å unngå kondens inne.
  (trådstarter)
   #2
 10     0
Takk - nei det er ingenting organisk i veggen og platene er råtesikker. Jeg får ikke til 2/3 ute men veggene er 40cm. Tenkte derfor 2-3cm tettiplater limt på innerveggen.
   #3
 1 177     Rogaland     0
ingen luft, lim rett på. så lenge vegg bak er i lodd. Min kjeller var så lun i vinter med rockwool og xps rett på vegg. (Eneste rommet uten varme på i vinter 12-15gr, ved -10 gr ute.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 10     0
Okey lovende Grin Så om jeg skjønner XPS rett på vegg, så bygge stenderverk m/rockwool etc? Jeg tenker å stoppe med XPS å heller pusse den (mikrosement eller fliselim).