155    7    0  

Vond lukt på bad

 16     0
Hei,

Har vært plaget med vond lukt på badet i lang tid. Ingen avløp er tørket ut, og det er ikke vanlig kloakklukt. Vanskelig å forklare det på en fin måte, det lukter gammel dritt eller gammelt piss, alt etter hva som gjekk ned i doskålen sist. Lukter altså som noen har vært på toalettet uten å skylle ned, og lar det ligge å godgjøre seg en stund.

Det virker å hjelpe litt på lukten med å skylle ned gjentatte ganger med rent vann. Men kan ikke stå å skylle 4-5 ganger etter hvert toalettbesøk heller. Skjønner ikke helt hvordan det kan komme lukt så lenge det er vann i mellom, men hadde det vært lekkasje ett sted så hadde vi nok merket det til nå.

Noen som vet hva som kan være problemet og hvordan det kan løses? Kan det være at det ligger noe i røret som samler opp ting, slik det tar lang tid for å få det ut av hus/bort fra toalettet..?

   #1
 2 065     I huset mitt     0
Kanskje det er selve toalettet som lukte? Gammel morro oppunder spylekanten?
Prøv med sånn Klorin toalett gel som påføres under kanten på hele skåla?
Alternativ noe kjemi som rense kanalene via sisterna.
TSt
   #2
 4 817     0
Hvis en først har fått noe som lukter så er det vanskelig å bli kvitt bare ved å fylle opp med vann. Skyll med klorinvann i vannlåser etc. Pakning på toalettet er evt annen problemstilling hvis denne er ødelagt eller ikke montert korrekt.
  (trådstarter)
   #3
 16     0
Takk for svar og tips Selve toalettet er helt rent. Hadde det vært noe i kanalene ville det kanskje vært samme vonde lukta hele tiden? Lukten varierer som sagt med hva som gjekk ned sist.

Skal forsøke litt forskjellig å se om det hjelper, f.eks det med pakningen.
  (trådstarter)
   #4
 16     0
Tror jeg har kommet frem til at selve toalettet rett og slett har for lite kraft i nedspylingen. Tar for lang tid å tømme vanntanken, og mistenker at ting fortsatt ligger i bakkant, selv om det ser fint ut i dammen i forkant av toalettet. Tar å bytter ventilen til skyllemekanismen og evenutelt vannfordeleren i bunn.

Takk for svar.
   #5
 17 444     Akershus     0
Ser det rent og ok ut når du ser ned i toa, så er det neppe noe lukt fra «baksiden . Hensikten mdkulpen er jo at dette er en ganske så lukttett vannlås. Om det lukter dritt på baksiden skal ikke komme ut i badet.

En mulighet er at det er nesten tett i røret lang nede under toalettet. Da kan det gulpe luft tilbake i toa. Kan også komme like gulp i gulvsluk eller vannlås i vasken. Den vannlåsen som er lettest å trenge gjennom.
Signatur
   #6
 1 324     Bergen     0
Kan det tenkes at det er problemer med luftingen? Dårlig lufting, utluftingen er feildimensjonert/feilmontert, eller at det mangler utlufting over tak. Dette kan skape undertrykk i systemet og forårsake at "kloakkluften" trenger opp i sluk og avløp.

  (trådstarter)
   #7
 16     0
Kan lite om lufting, og det systemet. Noe rørlegger bør se på og vurdere i så fall? Eller er det greit å sette seg inn i? Om røret nesten er tett, er det god gammeldags sugekopp som gjelder? Eller må man rive huset å bygge på nytt? Smile

Har ivertfall fått full fres i nedskyllingen på toalettet nå, og har vært uten lukt ett par dager. Lukten har vært litt periodevis før, så er fortsatt ikke overbevist om at det var nokk.