33,249    2    3  

Bygge inn Varmtvannsbereder

 3     Sykkylven     2
Hei,

Jeg har tenkt å bygge et skap rundt varmtvannsberederen som jeg har på badet mitt, skapet skal bli ca 2 meter høyt og 80x80cm. Jeg klarer ikke å finne plater som er 80cm brede så derfor har jeg tent å skjøte 2 stk hvitmalte 40cm hobbyplater fra Maxbo for å slippe å måtte spesialbestille kjempedyre plater.

Skapdørene kan ikke være like brede som skapet i seg selv for da kommer de til å bli dunket inn i dusjkabinettet mitt og det blir ikke mulig å åpne skapet helt opp så derfor tenkte jeg å ta 2 stk ca 40cm skapdører med pianohengsler slik som mange har på hjørneskap på kjøkkeninnredninger.
Er det noen som har tips til hvor jeg kan få tak i slike dører? Vil helst ha de ferdig kvitlakkert.

Jeg har heller ikke så forferdelig lyst å måtte skru og borre mange hull i flisvegg og membran for å få opp rammeverket til skapet så jeg lurer på om det lar seg gjøre å lime disse fast i veggen. Skapet vil hvile på noen små ben ca 1-2 cm over gulvet slik at vann ved lekkasje skal kunne renne fritt bort til sluken, er det noen som har noe ærfaring med å lime trebjelker i flis?
Har sett på forumet her at mange bruker lim til mye rart, tror dere det vil holde med lim på et slikt skap?

Det endelige resultatet skal bli noe ala dette

Signatur

   #1
 296     Tromsø     0
Jeg har bygget inn min vvb på badet, dog ikke i et slikt skap. Mitt blir mere et benkeskap.
Har noen bilder på telefonen, skal se om jeg får de ut.

Å sette 2 stk 40 dører sammen med pianohengsel fungerer utmerket.
Dører får du hos de som selger kjøkken/baderomsinnredning.

Ang. hull i vegg:
Kan du bygge skapet med sidevegger på begge sidene? Eventuelt at sideveggen på høyre side (ref bildene dine) stopper i overkant vvb. Dermed kan du få inn skrå-stivere i bakkant slik at konstruksjonen blir mer solid og du slipper å skru alle deler i veggene. Da kan du slippe unna med å lime fast hyllevinkler på vegg som skapet festes i. Og lim vil nok holde, ref en annen tråd her på forumet.
Det vil også bli enklere å demontere dersom det blir nødvendig, kontra å lime hele eller deler av konstruksjonen til veggen.

Husk og lage åpning i bakkant eller forkant slik at varmen fra vvb kan stige opp.
   #2
 7,685     Bærum     1
Vi har berederen på vaskerommet. Kjøpe en firkantet OSO bereder 300 l. Den står ved enden av en benkeplate. Ser helt greit ut på et vaskerom og danner en tett avslutning mot benken.