83    4    0  

Henge opp skap i baderom

 3     0
Hei. Driver å hjelper en nabo som har et skap som ikke er hengt opp på veggen. Jeg har sett litt på det, og baderomsveggen ser ut til å bestå av baderomspanel med et lag med osb plate bak. Jeg tror at stenderene er ved skjøtene på platene, men vet ikke, skapet vil uansett ikke festes i stendere på begge festene.

Spørsmålet er, vil det holde å henge det opp i disse platene?

Skapet er ca 150 cm bredt, og har to fester i ytterkantene. Det blir altså to skruer som vil holde det. Vekt på skapet kan vel kanskje være rundt 10-20 kg.

TDJ
   #1
 1 311     Asker      0
Har ikke egne hands-on erfaringer med dette, har alltid sikret et minimum av avlastning mot gulv vhja skap-ben og alltid på flislagt vegg.
Men nå er vel baderomspanel (f.eks av type Fibo) minst 10 mm tykke og rimelig stive. OSB som "rupanel" bak er antagelig minst 12 - 15 mm tykk. Dersom man har gjennomgående skruer som fester bra i både osb og baderomspanelet burde dette gå bra, men alt avhenger jo av totalt vektbelastning. Min erfaring er at innfesting av slike skap vanligvis skjer via et tverrliggende bord i bakkant av skapet og som utgjør en del av skapet. Mao får man en hvis fordeling av krefter mellom de 2 opphengs-skruene slik at ikke bare én skrue tar opp hele lasten ved en skjev-belastning.
Signatur
HSt
   #2
 24 905     Lillestrøm kommune     0
En list under skap eller e.l vil krysse en stender også en får da faste i plate og stender her.
TSt
   #3
 7 099     0
Men det må vel bli bra nok feste i OSB + baderomsplate også. Pass på å trykke inn når en skrur igjennom slik at bederomsplaten og OSB ikke blir trykket fra hverandre av skrue. Silikon i hullet.

Jeg reparerte baderomsvegg i dusjnisje i fjor hos bekjent, hadde wire som dusjforheng hang fast i og dette hadde dradd ut platene fra hjørnet av nisjen. Det var bare noen maskin dykkspiker som holdt platen på plass oppe så alt ble trukket ut. Skrudde med flere skruer inn bak taklist.