202    9    0  

Store prisforskjeller på flis og innredning - gjenspeiles også i kvaliteten? Eller?

 51     0
Hei!

Har fått prisoverslag fra rørlegger på totalrenovering på bad og sitter nå for å finne innredning, samt flis for å komme frem til totalpris for hele badet.

De anbefaler Norfloor på fliser og skryter veldig av både kvalitet på flis og service i butikk. Vi skal ha 60x60 flis og de eneste på Norfloor i denne størrelsen koster 649,- pr kvm. Kikker også litt på Right price tiles og disse har samme størrelse og ca samme farge til 249,- pr kvm.

De på Norfloor er italienske designfliser og da blir det naturligvis dyrt, men spørsmålet er om man merker noe som helst til dette til daglig? Vil de dyre være så mye finere å se på at de er verdt nesten 3x prisen? Eller kan man anta at de vil vare noe lenger enn de andre? Når badet er 30-35 år gammelt, må vel alt byttes igjen uansett om flisen kostet 649,- eller 249,-?

Flisene er disse:

https://www.norfloor.no/betongreys-cold-sei.html
https://www.rightpricetiles.no/eivissa-carbon-60x60

Har skjønt at Foss Bad og Linn Bad er store og blant de beste på innventar? Liker godt Mari-serien til Linn, men den koster. 18200,- kun for servantskap på 160cm. Rørlegger skrøyt av Korsbakken og her koster 160cm servantskap 10000,- Fordel med Korsbakken er at de også har både benkeplate, servant og servantkran vi liker, slik at vi kunne kjøpt alt på ett sted og kun reist til denne butikken for å se utstillingen og da se hvordan produktene passer sammen istedet for å måtte kjøpe noe her og noe der.

Er det noen som har erfaringer med Korsbakken? Jeg vil anta at når man kommer seg litt opp i pris (som i f.eks Korsbakken) så blir det god kvalitet og at det kanskje blir mer og mer merkevaren man betaler for etterhvert som prisen stiger utover dette?

Alle tips og råd mottas med stooor takk. 😎


   #1
 91     Oslo     0
Har ikke noe konkret å vise til men husker vi hadde en selger innom jobben, tror det var Bergersen Flis, og han anbefalte litt kvalitet på fliser i bygg med stor belastning som offentlige bygg, svømmehaller osv. men på sitt eget hus sa han at de billigste flisene de hadde holdt i massevis.

Hvorvidt de har bedre kvalitet på sine billigste fliser enn Right Price Tiles vet jeg ikke.
  (trådstarter)
   #2
 51     0
Har ikke noe konkret å vise til men husker vi hadde en selger innom jobben, tror det var Bergersen Flis, og han anbefalte litt kvalitet på fliser i bygg med stor belastning som offentlige bygg, svømmehaller osv. men på sitt eget hus sa han at de billigste flisene de hadde holdt i massevis.

Hvorvidt de har bedre kvalitet på sine billigste fliser enn Right Price Tiles vet jeg ikke.

Ja, det er litt sånn jeg også tenker. Flisen blir jo ikke akkurat veldig mye belastet på et bad og alle flis som selges i Norge tåler nok vanlig bruk med glans. Så jeg har en følelse av at man betaler ganske mye for leverandør når man kjøper flis. Og når det heter "design" et eller annet sted i beskrivelsen, så koster det gjerne en del ekstra med èn gang. 😅
HSt
   #3
 19 892     Sørum     0
Hva er totalprisen ? Husk at disse kommer til å bruke dette mot deg at du har valgt fliser de ikke ville ha.
TSt
   #4
 4 627     0
Siden de har spesifikt anbefalt bare denne flisen ville jeg fått de til å "godkjenne" ditt flisvalg før arbeidet starter, dette for å unngå "resultatet blir slik når du velger denne flisen". Vil de ikke det så bør du finne noen andre til jobben.
  (trådstarter)
   #5
 51     0
Vi har fått pris på 228.000,- inkl mva for bad på 11 kvm.

Da river de absolutt alt, ned til stendere og bygger alt opp på nytt med nye rør, nytt elektrisk osv osv. Den ene døren skal også snues, samt at komplett vegghengt toalett og slukrenne er inkl i prisen. 12 spotter i tak og 4 ekstra stikk. Montering av innredning som vi kjøper er også inkl i prisen.

Det som kommer i tillegg på prisen er flis og innredning, samt badekar/dusj og kraner.

Hvordan høres prisen ut?

Med en del varer fra Korsbakken kommer jeg ut på rett over 300.000,- for alt.

De har ikke sagt at vi kjøpe flis der, eller at de ikke ville jobbe på annen flis. Men de hadde et godt samarbeid med den lokale Norfloor butikken og brukte de fast på mange jobber og dermed kunne gå god for både flisene og folkene som jobber der. Men de sa at det var opp til oss hvor vi ville handle, de bare ga en anbefaling og virket ikke vanskelige på dette i det hele tatt, dog har jeg ikke spurt spesifikt om dette med hva de garanterer for og ikke.

Også regner jeg med at en annen grunn til at de anbefaler en spesifikk butikk er at de sikkert får ekstra gode priser der pga at de bruker de mye.

Har fått 20% rabatt på flis og innredning hos de aller fleste leverandører, men det skjønte jeg var ganske vanlig å få fra rørlegger.

HSt
   #6
 19 892     Sørum     0
Prisen er jo syk som vanlig, du kan ta deg fri fra jobb i 1/3-1/2 år og bygge bad. Siden ikke alt materiellet er med synes jeg prisen er vel høy.
   #7
 8     0
Fri i et halvt år hadde kostet betydelig mer enn som så. 😬 Å gjøre det selv har aldri vært et tema, jeg vil ha det skikkelig utført og med garantier på alt. Kjøkkenet i huset er tatt for 7 år siden så dette badet blir det dyreste vi gjør på lang tid.

Hva tenker du er en ok pris? Alt materiell de trenger for å bygge opp badet er med, men altså ikke innredning og andre produkter.

Ser nå at jeg har logget inn med Facebook via mobil, derfor en annen profil enn da jeg startet tråden. 

HSt
   #8
 19 892     Sørum     0
Noen år siden betalte kollega ca 200k pr bad, nå hadde jeg faktisk valgt å bygge badet selv, men tanken var egentlig å illustrere hvor galt prisen føles

Når jeg en gang skulle ha rørlegger til 2x1.5m rør så var prisen fra en ca 10k, nei forniklet kobberør var ikke med ... ligner litt på samme prising

Jeg byttet i sommer røropplegget i en enebolig selv, Sanipex rør-i-rør
   #9
 8     0
Her er ihvertfall alle deler med.

Venter anbud fra to andre, så vil det jo vise seg om førstemann var dyr eller ikke.