#11
 30     Bergen     0

ok,  men da bør jeg helsmøre om jeg velger tetti da?    skjønner ikke hvorfor de lager diff åpne baderomsplater jeg da men.....

litex blir i dyreste laget dessverre.

hva er galt med right price sine egentlig?!     hva er de bygd opp av?    står jo ikke en skitt i katalogen deres. 


Har brukt disse platene (20mm varianten). Fungerte fint.

De er betongbaserte og stive, men enkle å jobbe med (enkle å kappe).

Dataarket ligger på right price sine web sider. Har ikke url'en men fant det hvertfall tidligere.

De er tilstrekkelig diffusjonstette til å brukes på innvendige vegger uten ekstra membran (unntat i skøytene). Mot yttervegg må du ha membran på hele veggen, men det er ikke mye ekstra arbeid når du først skal smøre på skøytene.

   #12
 44     Romerike     0
Driver med baderom selv nå. Jeg bruker Tetti. Sjekk ut linken http://tetti.no/ der står det hvordan du monterer dette. Man trenger ikke helsmøre med membran, men i ekstremt våtroms soner gjør i allefall jeg dette. Resten lapper jeg som det står på http://tetti.no/ Jeg er i allefall veldig fornøyd med dette systemet så langt. Litex er alt for dyrt, og har samme system, de er bare dyre fordi de kom først med systemet og att deres navn heter Litex Smile ( Min mening i allefall)
baderomsplater fra right price tiles? - to.jpg - fixit
baderomsplater fra right price tiles? - en.jpg - fixit
  (trådstarter)
   #13
 693     0
takk for hjelpa :D   


jeg har nå kjøpt inn tetti  og begynt med dette såvidt.  virker som ett veldig greit system hittil Grin


men mener dere jeg bør helsmøre siden de ikke er damptett?    glemte å spørre om det på butikken selvfølgelig...



og skrues de med 30cm  avstand hele veien,  altså at de skrues  på midten av platen også?
   #14
 1     Østfold     1
Hei!
Ser at diskusjonen ikke er helt fersk, men kommer med litt saksopplysninger likevel siden jeg ser det er noen misforståelser her:

- Det er riktig at det i tillegg til krav om vanntetthet også er krav til "damptetthet på yttervegg og mot kaldere rom". Soverom er bl.a. definert av Sintef som kaldere rom. Iflg Byggforsk i DK så vil en temperaturforskjell mellom rom på 4-5 grader medføre dampvandring og fare for kondensering i veggkonstruksjonen. Dvs vann og fuktskade.
- Litex Membranplate er absolutt tett. Dvs. den har en miljøvennlig vanntett kjerne og er laminert på begge sider med damptett alufolie i flere lag. Vi anbefaler at man bruker enten en damptett membranplate på hele våtrommet eller en våtromsplate med sementoverflate som heldekkes med damptett membransjikt.
- Det er et krav fra Sintef at smøremembransjiktet på vegg skal være minst 1mm tykt. For å oppnå 1 mm tykkelse må de fleste membraner legges på i 5-10 strøk (se produsentens anvisninger for forbruk). Sintef sin test viste at de oppnådde max. 0,2mm pr strøk etter tørk/krymp.
- Totaløkonomisk er faktisk Litex det rimeligste systemet når ting gjøres riktig og nøyaktig nok. Man bør ikke se seg blind på billige plater alene, men vurdere hvor mye penger og ressurser man leger ned i badet totalt. Kan være dumt å spare på de tingene man ikke ser ....
- Til påstand over; Litex er ikke dyrt fordi vi "kom først". Våre plater er laget for et varig bad, noe historien viser har vært mangelvare på produktsiden. Platene er bygget opp med kostbare råvarer for å oppnå en sikker konstruksjon. Prisforskjellen ligger i produktet, og heller ikke i dyr markedsføring som jeg ser en mener her. Litex har vært på markedet i 12 år uten en eneste reklamasjon som fører tilbake til produktets egenskaper. Vi ser daglig mange mye nyere bad som ikke holder mål. Selvfølgelig er jeg inhabil som jobber med dette, men vi som begynte med dette gjorde det fordi vi var lei av skadene og billige importprodukter som benyttes ukritisk i Norge. Det er vel et paradoks at f.eks. en Tetti-plate ikke er tillat på Svenske bad?? Sverige har kommet lenger i sin forskning og krav til bygging av våtrom, og noen ganger er faktisk ikke svenskene så dumme Smile.

mvh
Jørn Davidsen, daglig leder Litex AS, Sandefjord. 
   #15
 22,342     Akershus     0

Dvs. den har en miljøvennlig vanntett kjerne
Miljøvennlig på hvilken måte? Er ikke dette isopor?

- Det er et krav fra Sintef at smøremembransjiktet på vegg skal være minst 1mm tykt. For å oppnå 1 mm tykkelse må de fleste membraner legges på i 5-10 strøk (se produsentens anvisninger for forbruk). Sintef sin test viste at de oppnådde max. 0,2mm pr strøk etter tørk/krymp

Hvorfor baserer dere en løsning på at smøremembran skal være tett under støp hvis dere er så skeptisk til det?