14 759    8    5  

Fibo-Trespo Baderomsplater - Silke eller Høyglans?

 196     4
Er litt usikker på om vi skal velge Fibo-trespo white Tile plater med silke (20x60cm "fliser") overflate eller høyglans (15x60cm).

Vi tror at høyglans kanskje riper lettere og at det er lettere å se sår i overflaten, men at de er lettere å rengjøre.

Motsatt med silke-overflaten. Vanskeligere å rengjøre, men mer motstandsdyktig mot skader.

Jeg Stemmer dette? Hva har dere erfart? Tåler platene så mye at vi bør velge høyglans for å vaske lettere?

Skal bestille ganske snart. Håper på raske svar.


   #1
 253     Midt i norges hjerte.     0
Dytter denne. Hva valgte dere?
Og er det andre med svar her inne?
   #2
 1 385     Oppland     0
det er ikke bare utseende som er forskjellig da..... høyglans med en farge og superblank finish, og silke som er en annen farge, som ikke har fult så høy glans kanskje..... skal jo ikke speile seg i veggen, hehe :)

ingen kjennskap til dette, men vil jo tippe det er samme oppbygging på materialet
  (trådstarter)
   #3
 196     0
Vi valgte høyglans på to bad. Et med hvite fliser 15x60 og ett med antrastitt 15x60cm. Er fornøyd med HG (høyglans). Lett å rengjøre. Men de mørkere flisene var mye lettere å fjerne Casco superfix på. Ingen problem å se hvor det ligger. Brukte rødsprit slik det står i bruksanvisningen på det første badet med hvite fliser. Vanskelig å få det rent og glatt igjen. Må polere det (det ser matt ut hvis du har litt for mye lim og vasker med rødsprit). Andre gang hadde jeg akkuratt en fyrstikk-tykkelse på limstrengen og da var det mye mindre å ta bort av lim. Brukte kun papir og da var platene like fine etterpå. Veldig fornøyd. Men det er ikke like lett å få dette til...

Vi vatret opp med vannvater (10 meter vannslange) og fikk sokkelflis perfekt i vater. Men brukte vater for å lodde første plate på hver vegg og det var ikke like nøyaktig. Anbefaler å bruke loddesnor. Det er litt kipt når  "fugene" ikke blir helt i vater. Trangt eller for mye plass ved sokkellist, og vanskelig å få fugene til å treffe hele veien rundt, spesielt i et litt større bad.

Men er veldig fornøyd når vi har dem på veggen. Men sier alltid når jeg er ferdig - aldri mer...
   #4
 90     Nord-Østlandet     0

Jeg synes de silkematte er mest "normale" å se på.

De som har høyglans synes jeg blir litt "fake plastic fantastic" aktiv når de henger på veggen.
Blir for blankt og ser litt billig ut.

Men, smaken er som baken...
  (trådstarter)
   #5
 196     0
Synes også de ser bra ut de som ikke er HG. Men har en kamerat som sleit fælt med å få vekk noen flekker på den matte overflaten uten at det ble enda mattere der enn på resten av flisene.
   #6
 4     Troms     0
Heisann!
Har du bilde av resultatet?
Jeg planlegger å blande disse to fargene du har brukt på ett og samme bad men sliter enormt med å finne gulvflis som passer disse antrasite-fargede platene. =//
   #7
 1 323     Østlandet     0
Du finner bilder av badet mitt her:

http://www.byggebolig.no/index.php/topic,16509.100.html

Vi brukte hvite 15x60 på veggene og Antrasit 15x30 på innbyggingen til wc.
Alt i blank utførelse noe vi ikke angrer på! De er utrolig enkle å holde rene, selv blyant, penn og tusj streker er bare å vaske vekk.

Limfugene som er nevnt kan være vanskelig å vaske vekk når man monterer platene, men jeg endte opp med å bruke white spirit først og vaske over med zalo etterpå. Det fungerte greit men man må legge litt jobb i vaskingen med en gang - før limet tørker.