21 393    12    6  

Fibo-Trespo/Alloc og sokkelflis

 342     N     3
Hvordan kan/bør det gjøres med baderomsplater og sokkelflis?
Banemembran + flislim + flis kan vel fort bli tykkere enn 11mm.

   #1
 340     Nord-Norge     0
Vi lektra ut til den tykkelsen vi følte det måtte være.
På det første badet var det ett h.... arbeid, men så var det en smart person her på BB som skrev at de hadde satt liggende lektre, og da var det mye enklere. Vi satte disse liggende på cc 20, og det bla kjempe enkelt å feste platene etterpå.
  (trådstarter)
   #2
 342     N     0
Jeg er ikke helt sikker på om jeg skjønner hva du mener her dalton..
Hvordan ble det lettere å feste platene med liggender lekter?  Og hvordan gjorde du med sokkelflis sa du?
   #3
 340     Nord-Norge     0
Hos oss hadde vi en 10 cm oppkant med flis.
Denne bygget ut ca 14 mm i forhold til stavene som var på innsiden. Dette ville medføre at platene kom "bak" denne kanten.
Vi lektret ut med bor av samme tykkelse, altså 14 mm. Vi la de liggende på stavene, og ikke stående. Grunnen til at jeg synes det var enklere med liggende, er at når enskal tilpasse platene i forhold til start og slutt punkt, trengte en ikke lengre å ta høyde for hvor de skulle treffe stenderne. De ville få skrufeste uansett hvordan de ble plassert.
Vi brukte sokkel som kom litt ned på flisene. Det er bare påkrevd i våtsone med sokkel list på Fobo-trespo, men en må være nøye med å ha dette helt i vater, ellers blir det fort forskyvning på platene, og det vises veldig fort når en har linjer som skal treffe hver andre......
På badet i 1 etg, ble det ett skikkelig spindelvev av reisverk, for at vi skulle få platene til å treffe på stenderene. Her var jeg opphengt i at vi måtte ha stående lekttring for at en skulle ha nok skrufeste, i tillegg til at det skulle lektres horisontalt på hver 80 cm.
Oppe på badet i 2 etg.la vi kun liggende lektring, men med relativt lite mellom rom. "0-25 cm mellom bordene, og når vi da tilpasset platene for å få en finest mulig fordeling av skjøtene i hjørnene trengte vi ikke ta hensyn til lektringen. Det var bare å kjøre på :-)
   #4
 8 027     Bærum     2

Hos oss hadde vi en 10 cm oppkant med flis.
Denne bygget ut ca 14 mm i forhold til stavene som var på innsiden. Dette ville medføre at platene kom "bak" denne kanten.
Vi lektret ut med bor av samme tykkelse, altså 14 mm. Vi la de liggende på stavene, og ikke stående.


Med denne løsningen vil jo hele tykkelsen av fibo-plata ligge utenfor sokkelflisen. Syns du det ble pent sånn?
   #7
 340     Nord-Norge     0
Bilder kan skaffes, men ikke før etter neste helg. Er på kurs i bergen til søndag..... Minn meg på det over neste helg, så skal jeg fikse det. Det kommer uansett til å legges ut bilder av det på bloggen vår, når vi engang kommer til å få fingern ut å oppdatere den.....

   #8
 8 027     Bærum     0
Hadde vært topp - sitter og grubler veldig på hva som blir peneste måten å gjøre det på i eget baderomsprosjekt nå :)

Forøvrig et veldig godt poeng med liggende lekter. Blir i praksis som å ha liggende rupanel bak - bare at man kun legger annenhvert bord siden anbefalt cc avstand for innfestingen er 20cm.
   #9
 417     Troms     0
Har blitt overtalt av fagfolk med gode kunnskaper å gå for disse platene istedenfor standard løsning med gips/våtromsplater, menbran og fliser, og er ganske sikker på at jeg kommer til å bli fornøyd med resultatet. men jeg ser for meg å prøve få til overgangen mellom plater og sokkelflis slik at dette er helt i plan. Det er vel det som er vanlig med vanlig fliselegging ?
Er det noen som har gjort det slik ?
Ser i monteringsanvisningen til Fibo-Trespo at det er en mulig løsning. Ser for meg å montere "gipsskjørt" nederst på stenderne, og smøre membran på gulvet og ca. 20 cm. opp på veggen. Legge sokkelflis ca. 10 cm. opp, og så kun lektre ut nok til at overflate på platene flukter med sokkelflisen. Og selvfølgelig silikon i mellom hele veien.
Hvis man legger liggende lektre med 20 cm. slik som er sagt her i tråden, med f.eks. 10x30 vil det bli stivt nok ? Høres jo fristende ut å slippe tenke på avstanden mellom stenderne Smile Og 10x30 lekt er ikke store kostnaden heller. Men holder det ?
Signatur