8 686    35    6  

Hjelp ang. baderomsplater !

 11     0
Hei ,er ny her og trenger litt hjelp av erfarne snekkere. Har pusset opp badet,på gulv la vi fliser og på veggene baderomsplater. Det ble veldig fint,men i etterkant så jeg at snekker som hjalp oss har ikke brukt noe lim eller silikon eller fugemasse mellom skjøtene... Det er ca 2 millimeter åpning mellom hver plate . Mitt spørmål er : Er det farlig at det blir sånn i lengden,kan det komme damp eller vann mellom de skjøtene,kan det eventuelt tettes nå med fugemasse eller noe lignende eller må platene tas av og legges på nytt på ordentlig.
Videre har han lagt platene nesten helt ned til flisene,sånn at det blir nesten 1 cm mellom flisene som er på gulv og de veggplatene. I den 1 cm åpning la han silikon !!! Jeg synes ikke at det var fint. Kan noen flinke snekkere skrive meg hva er det best å gjøre for å rette på det,for jeg synes ikke det er gjort ordentlig !
På forhånd takk Smile

   #1
 1 323     Østlandet     0
jeg er ikke snekker, men jeg har satt opp Fibo-Trespo baderomsplater (eller panel som Fibo Trespo kaller dem) på badet mitt selv. Og jeg forstår ikke at det er mulig å få 2 mm glippe mellom platene, men det er kanskje en annen type som er brukt hos deg?
Det er vel bare i våtsonen det er påkrevet med fugemasse, men de anbefaler at det brukes ellers også - noe jeg gjorde.

1 cm med siikon nederst høres ikke pent ut nei, men selv la jeg vinylbelegg på gulvet og opp bak platene så jeg har ikke det problemet.
  (trådstarter)
   #2
 11     0
tusen takk for svar. Jeg sjekket en gang til,og nei det er ikke 2 mm,det er mindre enn det. Men jeg ser liksom at det er der platene er delt i to,eller satt mot hverandre. jeg tenkte at nede må han nok sette på sokkelflis...det her er ikke pent
   #3
 499     Porsgrunn     0
Høres vel ut som det er blitt gjort noen feil... Skjøtene skal være tette når platene føyes sammen, det er derfor de er så mye trangere å få sammen enn vanlig mdf smartpanel
pwb
   #5
 2 091     Ski     0
Silikon skal IKKE brukes. Det løsner fra platene etter noen år (10-15). Fikk utlevert silikon til mine plater som ble montert og disse trekker nå vann. Fibo-Trespo opplyste til meg når jeg ringte dem for en stund siden at silikon må ikke brukes på disse platene siden silikonen faktisk løsner.
HSt
   #6
 26 358     Lillestrøm kommune     0
Du beskriver sokkelflis, dette må enten stå opp bak platene eller med riktig membran på plass (10-15cm opp på vegg) under svslutningslisten av aluminium. Det høres ut til at den som har hjulpet deg ikke kan dette. Les deg opp på produsentens motasje beskrivekse. Det er mulig at platene må kastes. (Silikon ødelegger heft). Jeg er ikke sikker på hva slags fuge de bruker nederst mot alulisten, ta en prat med leverandørens kundeservice og hør hva de sier).
   #7
 3 706     akershus     0
Silikon bruker jeg unødig til annet enn å fuge/lime glass og keramiske fliser. Alle flater som kan være det minste porøse, som kantene på slike plater, bør man unngå produktet. De fleste av oss har sikkert sett gulnede silikonstrenger som henger og slenger eller løsner bare man er borti de.

Legger merke til at de ikke nevner silikon, men bare godkjent fugemasse i filmen. På Barry Alloc sin film kan man se en patron med Bostik Silmax, men den er vel bare gjenkjennelig for spesielt interesserte. Det er en overmalbar MS basert fugemasse.

   #8
 1 436     0
Søk på Fibo-Tresbo på nett, de har video med riktig montering. Og det skal ikke brukes silikon, det står i brosjyrene der hva slags tetningsmasse det skal være.
   #9
 347     0
I monteringsanvisningen som følger med platene fra fibo-trespo står det hvilke fugemasser som er godkjent brukt sammen med platene.
Har tømreren (?) din hatt for dårlig tid til å orke å sjekke det, eller har han bare tatt med seg silikon fordi han har brukt det i alle år?
  (trådstarter)
   #10
 11     0
tusen takk for svar,det var veldig hyggelig Smile Snekkeren har aldri lest anvisning,og kan ikke noe om det,det ser jeg nå,dessverre. Jeg var i dag på mega fliss og ba han være med,men han vil ikke det,pga at det var for flaut og for vanskelig å legge seg flat ! Han vil rette på feil meeeen på sin måte,dvs bare å legge på enda mere silikon opp over den.Det vil ikke jeg,og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre ???