184    7    1  

Konstruksjon - vegg - baderom

 59     0
Hei,


Jeg skal lage nytt bad. Eksisterende bad rives. Jeg skal slå ned en vegg på badet til et soverom, slik at badet blir større enn i dag. På soverommet er det i dag malt strie på sponplater (hus fra 1976). Rommet ligger i et hjørne av huset så to av veggene er yttervegger. 

Jeg antar at når jeg slår av flisene på badet så vil platene der (jeg antar det også er spon) gå i stykker. Jeg må da legge nytt, og tenkte å legge Litex direkte på lektene. 

Men, for den delen av det nye badet som i dag er soverom. Bør jeg rive sponplatene der, eller lekte ut 5 cm, legge evt. vanntilførsel bak Litexplater som skrus på lektene?

Jeg regner jo med at det er plast bak sponplatene, kan det for eksempel bli et "tett" rom mellom plasten og litex der det kan blir råte/gro bakterier?


Takk for svar.

   #1
 143     0
Jeg må da legge nytt, og tenkte å legge Litex direkte på lektene.

På mitt bad er det brukt 20 mm Litex plater direkte på stenderverk med senteravstand
c/c 60 cm. Jeg mener dette ikke er stivt nok, og jeg synes derfor at dette ikke er noen god og varig løsning.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 59     0
Takk for svar. Ser at jeg evt. må bruke 30 eller 50 mm. Har du noen synspunkter på om jeg må rive sponplatene på veggen i soverommet, eller om jeg kan lekte ut fra gammel vegg?

   #3
 3 487     OSLO     0
rive hva på veggen til soverommet? skal du ikke utivide, dvs ta litt Space fra soverommet? dvs skal du ikke flytte skilleveggen?


plast bak veggen på bad er fy fy, to "tette" lag er ikke bra/sunt


mitt inntrykk, etter noen år i bransjen som elektrikker, er at det mest holdbare er og kle veggene med xfiner eller rupanel først, for deretter og skru 12/18mm våtromsplater på det

da får du en stiv og bra vegg som holder i mange år
  (trådstarter)
   #4
 59     0
Hei,

Det var dårlig forklart av meg. I den delen av badet som nå er soverom, kan jeg legge badeveggen utenpå denne eksisterende veggen, eller må jeg rive av finerplaten og legge vanntilførsel i eksisterende vegg, eller om jeg kan lekte ut, legge vanntilførsel bak den nye veggen?

Vet ikke om dette ble bedre forklart.

   #5
 3 487     OSLO     0
så lenge du har "kontroll" på hva veggen består av, og at det ikke er en yttervegg (med et plast sjikt) så kan du i prinsipp gjøre hva du vil.
om du ikke vil lage søppel og rive av ekst kledning, kan du gjerne lekte utenpå eksisterende vegg

ofte er det like greit og starte på nytt,  dvs rive alt inn til reisverket, da har du fulll kontroll, og du vet at det blir 100% bra Wink


skjønner fortsatt ikke helt hva du mener med og utvide, legg gjerne ut en skisse av etasjen? Grin
  (trådstarter)
   #6
 59     0
Hei igjen,

Da tror jeg vi nærmer oss å forstå hverandre.

Det jeg lurer på er når Litexen skal på yttervegg.

Litexen skal på yttervegg og jeg regner med at det er plast bak sponplatene.

Da forstår jeg det slik at jeg må rive sponplatene, og rive gammel plast, for deretter å sette opp ny vegg, evt. tykke litexplater? (For å unngå en lomme som er diffusjonstett i begge retninger)

Stemmer?
   #7
 5 336     Tromsø     1
Ja, det er riktig å fjerne plastfolie når du setter opp Litex eller annen membran.

I stedet for tykk Litex er det lurt med rupanel, finer eller andre plater som gir godt skruefeste og tynnere Litex utenpå. Ja, det er vel faktisk krav, for at badet skal være forberedt for å skru opp hjelpemidler for bevegelseshemmede når/hvis man får behov for det.
Signatur