12 150    5    3  

Litex plater på bad i kjeller under bakkenivå?

 4     1
Hei, snekkeren vår ønsker å sette opp Litex plater på badet vårt i kjelleren. Jeg har fått med meg at en ikke skal ha plast (som anbefalt av SINTEF byggforsk) her mot yttervegg siden mer enn halvparten av veggen er under bakkenivå (i vårt tilfelle 70%).

Derimot så ser jeg jo at litex plater er damptette, vil ikke dette da føre til samme risiko som ved å legge plast? At damp/kondens sperrres innenfor litex platene og at det da kan gå i materialene?

Er det noen som har noen meninger om dette? Kanskje vi bør vurdere å benytte alternative våtromsplater som ikke er damptette?

  (trådstarter)
   #2
 4     0
Hei takk for svar! Mye intressant i den tråden. Men hva om en ikke skal ha plater direkte på murvegg?

Vi har stender satt opp i cc60 med 7cm avstand fra murveggen, vi har tidligere fått ny drens utvendig og isolert med 10cm XPS.

Vil det være ok å bruke vanlig gips med en våtromsmaling som ikke er damptett? (hvis det finnes?)
jaf
   #3
 4 976     tromsø     0
Gips mygler bre det ser fukt. Det er visst noe i papiret. Hva med tynn trepanell og en luke slik at du kan lyse inn med lommelykt å sjekke en gang pr  måned.? Få fukt inn og ut ventilasjon? Dusjkabinet..10cm isopor utvendig er jo topp.. Smile Vill ikke hatt tre med isopor begge veier (tett?)..
   #4
 356     ØSTLANDET     0
Så lenge du har ventilert spalte mellom stendere og vegg kan du sikkert gjøre som du vil
  (trådstarter)
   #5
 4     0
Ok! takk for svar. Da går det kanskje greit med litex plater da, evt. kondens innenfor vil jo kanskje ha mulighet til å gå ut gjennom gips vegg på rommet på siden av badet.

Hva tenker du forøvrig når du nevner ventilert spalte arnie? Bør jeg vurdere å ha luftespalte nederst i gipsveggene? Det finnes vel noen spesielle lister jeg kan bruke som skjuler spalte, og samtidig ordner lufting.