490    19    0  

MÅ man ha fliser utenfor dusjsonen?

 71     0
vi skal i gang med baderomsreno, og skal ha dusj midt på den ene langveggen. Estetisk ønsker jeg at flisene KUN er innenfor dusjveggene fra gulv til tak. Ved siden av flisene ønsker jeg panel. 

Stemmer det at jeg MÅ ha fliser som dekker mer vegg på hver side av dusjsonen? 

OG, en annen ting. Jeg har en side av pipa på badet, den er per i dag kledd med plate, så jeg vet ikke hvordan pipa er under og om det er mulig. Hvis man antar at det går, hva må mursteinen settes inn med for å være ok for fukt?
MÅ man ha fliser utenfor dusjsonen? - 0C9C84F0-4320-4E0B-982E-94F43584566C.png - fjeldsted

   #1
 2 385     Asker     0
Dersom du skal ha pipen i drift, tror jeg ikke du kan kle inn en teglpipe. Da er det evt flis limt rett på, men her kan sikkert andre gi svar.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 71     0
Man kan visst kle pipa med flis, men ideelt sett lnsker jeg å ha teglesteinen bar, men det jeg lurte på var om det er godkjent under våtromsnormen og ikke flislegge veggen utenfor dusjveggene.
   #4
 3 669     akershus     0
Hvem skal nekte deg panel utenfor? Du skal vel ikke ha noen kontroll og det er lite sannsynlighet for lekkasje hvis du avslutter dusjsonen så ikke vann kan komme utenfor. Problemet oppstår først den dagen du skal selge og taksten blir lavere eller folk kvier seg for å kjøpe. Jeg har tilsvarende løsning i 2 bad, det er ingenting som tyder på at det er en dårlig løsning.

Du skriver ingenting om hvor pipa er i forhold til dusjsone. Murstein kan impregneres.
   #5
 19 329     Akershus     0
Teglstenspiper rager opp i regnværet på taket. Det burde ikke være noe fuktproblem som sådan med tegsten på badet, men klønete i dusjen pga renhold. Bad er forøvrig et relativt tørt rom i de fleste hus grunnet avtrekk.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 71     0
Pipa er i hjørnet, så det vil jo ikke være dusjing på denne.
Det ergelige er at firmaet som skal gjøre jobben sier at flisene må strekke ut et stykke fra dusjen pga panelet.
   #7
 3 669     akershus     0
Problemet som kan oppstå i overgang fliser -- panel, er at vann kan trekke gjennom fugene og vandre ut mot panelt sone. Jeg har løst dette ved å bruke membranplater som går et stykke utenfor flislagt dusjsone. Har limt en lekt av beiset og lakkert bøk som overgang, dels for å ha skruefeste for dusjdører, for å slippe å borre gjennom fliser og membran, dels for å utligne høydeforskjell flis/panel og skape en pen avslutning. I enden av membranplatene har jeg lagt en ekstra stripe med smøremembran for å lede vann som av mikroskopisk mulighet har kommet på utsiden av dusjsonen, ned mot gulv. Nærmest som et nedløpsrør. 

Lekta er limt utenpå flisene, de går et par-tre cm inn under panelen. Panelen er lektet ut så det er noen mm avstand der de går over flisene, for ikke å skape kontakt fliser-treverk.

Lekta er grundig lakkert, også i underkant og bak, og løftet noen mm opp fra flisgulv så vann ikke skal trekke inn. Løsningen har vært sånn i 7 år og er like pen. bildet er tatt denne uken.

MÅ man ha fliser utenfor dusjsonen? - 20190212_231841.jpg - snektriker

TSt
   #8
 7 053     0
Da har du lakert bøk inne i dusj sonen. Det ville jeg unngått. Monter dusj dør med skruer men planlegg at det er hold på baksiden der den monteres. Silikon i hullet og rundt skrue i det den trekker veggen inntil.
TSt
   #10
 7 053     0
Noe så enkelt som at dette ikke kommer til å holde over tid. Du må demontere dusjvegg og lakke på nytt og får etter hvert problem med overgang flis lakkert bøk siden det er vanskelig å behandle inn i hjørnet. I tillegg vil du oppleve opptrekk av fukt i endeveden nede etter hvert selv om du fuger så mye du vil inn mot denne.

Ingen trebåter holder uansett hvor godt de er behandlet uten at de har gjevnlig vedlikehold som forutsetter matting av overflate og nye toppstrøk. Når en monterer dusjvegg enten på en alu profil eller rett på flisoverflaten med silikon vil du få noe som holder over tid uten noe stort vedlikehold.