7 475    3    3  

Maling av fliser på bad

 647     Norge     1
Hei

Jeg har et flislagt bad fra tidlig 80-tall som jeg skal renovere om et års tid. Jeg ønsker imidlertid å se på muligheten for å male de brun-rosa og blomstrete flisene som er der i dag i mellomtiden. Har kikket litt rundt på forumet og på andre nettsteder, og gjengangeren virker å være at det er vanskelig å få holdbart når man dusjer rett på flisene. Jeg ser at mattsliping (hvor grovt/fint papir?) og avfetting av flisene må gjøres for å få malingen til å sitte best mulig. Men når det gjelder maling har jeg blitt foreslått både Nordsjø, epoxymaling og bengalakk.

Er det noen som har gode erfaringer med malte/lakkede fliser på badet, og spesielt i dusj-sonen? Er det noe som kan se ok ut og holde et års tid selv om man dusjer rett på flisene?

   #1
 131     Langtvekkistan     0
Jeg har ikke malt fliser før, men alt kan egentlig males. Ville startet med å vaske med sterk salmiakk så våtslipt med P-280 (med salmiakk vann), på fugene ville jeg brukt rød matteklut. Så vasket med tynner før påføring av epoxyprimer ("heftgrunn"). Nå kan du slipe ut strukturen med P400/P500 å egentlig ha på det du ønsker av maling. Jeg ville valgt biltemas 2K billakk fremfor jotun bongolakk (2k polyuretan lakk tåler mer en oljemaling, feks såpe med høy pH). Skal du rulle, er det nok en fordel å tynne lakken litt ekstra, så den flyter ut og ikke gir så mye struktur. Hvitt (farge)er vel det som skjuler ugjevnheter best.
   #2
 992     Østlandet     0
Hvis badet er 30 år gammelt er det kanskje lurere å ta det skikkelig? Særlig ettersom du dusjer rett på flisene.
  (trådstarter)
   #3
 647     Norge     2
Som jeg skriver så skal jeg renovere badet om et års tid. Maling av flisene er ikke et alternativ til å gjøre det skikkelig, men et alternativ til å ha et stygt bad i perioden frem til jeg har anledning til å renovere det Smile Jeg ønsker likevel å gjøre jobben best mulig slik at det holder og ser bra ut i denne perioden.