98    3    0  

Montering av conboard membranplater på rupanel

 35     0
Har noen spørsmål om montering av conboard (eller lignende) membranplater (12mm) på vegg på baderom:

1) Vi skal først montere rupanel (18mm) på bindingsverk og har fått anbefaling om å bare bruke annenhver panel, altså lage en slags "spaltepanel".
Har noen her erfaring med dette og kan opplyse oss om hva som er fordelen (sammenlignet med å montere rupanel hele veien)?

2) Tror det har blitt spurt før, men jeg har ikke funnet noen entydig svar:
Monteres membranplatene bare på runpanelet, så at vi ikke trenger å ta hensyn på senteravstanden på bindingsverket/stenderne bak rupanelet? 
Med andre ord, kan membranplatene skjøtes/skrus fast hvor som helst på rupanelet, så at skruene bare sitter i rupanelet uten at det er noe bak?
Jeg spør fordi vi sliter litt med å få til noen standard senteravstand på huset vårt Wink

3) Hvordan kobler vi dampsperre på himlingen (mot kaldloft) på membranplatene på veggene?

På forhånd mange takk for svar!

TDJ
   #1
 1 603     Asker      0
1) Er nettopp ferdig med eget bad og mener det er utført 100 % etter forskrifter og standarder. Har benyttet 18 og 22 (?) mm rupanel; har aldri hørt om dette med annenhver før (hvis jeg forstår dette riktig). Rupanel er der for å kunne skru saker & ting på veggen. Blir umulig dersom man bare benytter annenhver. Bør være solid nok til å tåle baderoms-skap og andre ting. Jeg har CC-60 på 48 x 98 stendere. Har i tillegg liggende "stendere" på CC-60. Ru-panel står vertikalt med 2 skruer i hver liggende stender. 22 mm panel er benyttet der det kommer skap. Veggen er veldig stabil.

2) Har benyttet 12 mm Litex-plater på mitt bad og KUN skrudd disse i rupanel. Plate-produsent har forøvrig anvisning hvor tett skruene skal stå. Platen kan også limes til underlaget i tillegg.

3) Dampsperren fra himling trekkes et stykke ned på veggen og legges i klem mot reisverket ved hjelp av våtromsplatene. Benytte damptett tape hvor det blir nødvendig. Kan også fuge i overgangen mellom plate og dampsperre.

Signatur
  (trådstarter)
   #2
 35     0
Takk for raskt og utfyllende svar Smile
Jeg trodde vi skulle montere rupanelet horisontalt.
TDJ
   #3
 1 603     Asker      0
Det kan (selvfølgelig) monteres både horisontalt og vertikalt, men hos meg var det lønnsomt vertikalt pga lengdene på bordene og at jeg har disse "horisontale stenderne" (ble minst svinn).
Signatur