105    4    0  

Oppbygging bad med gips og flis

 2     0
Hei ;) 

Forsøker å finne ut av hvordan man bygger opp badet med Jotuns våtromssystem samtidlig som man har flis på vegg i dusjsone. Regner med man ikke legger flis rett utenpå dette. Brukes det feks wedi, tb, litex, for så og overlappe membran mot gips? 
Noen som har bilder av oppbyggingen? Finnes svært lite om dette føler jeg. 

   #1
 3 696     Akershus     0
Hvorfor kan du ikke legge fliser rett på dette dersom det er et godkjent membransystem? Om ja blir det som en hvilken som helst annet membran som smøres på vegg?

har du sett her? https://www.jotun.com/dk/da/b2c/how-to/interior/lady-vatromsystem.aspx

.Thag
Signatur
HSt
   #2
 26 545     Lillestrøm kommune     0
Når jeg reparerte en baderomsvegg bak et badekar så la jeg HeidiK10 med tilhørende glassfiberforsterkning bak Jotun systemet, det heftet greit. Det er mer enn 20år siden og det så
OK ut når jeg byttet til rør-i-rør i det samme huset et par år siden

Hvis du nå vil bruke gips bak ville jeg brukt Fermacell, brukt nevnte K10 med duk bak flisene og overlappet med Jotunsystemet bak 1. flis
La 1.flis gå litt utenfor dusjvegg

   #3
 410     0
Dette har vi akkurat gjort. Pratet en del med flislegger om hvordan vi skulle gå fram, og fant ut at overlapp på alle lag var uproblematisk.
Dvs
Legge membranen (som er bak flisene) inn i sonen med Jotun Aqua, under Jotun-systemet. Flislegger slettet membranoverflaten slik at den bygger minst mulig.
Legge Jotun Aqua-systemet inn over sonen med membran, og litt inn under der flisene skal være, ca en flisrad. (Jeg var redd dette skulle være uheldig for festet på flisene, men flislegger så ikke noe problem i dette, og flisene henger som heia etter ett år).
Deretter flislegge og fuge overgangen mellom Jotun Aqua og flis (her har vi skinne for glassvegg og fuge opp til 200 cm høyde).


Oppbygging bad med gips og flis - IMG_3973.jpeg - Pellerus
  (trådstarter)
   #4
 2     0
Ja, det står hos Jotun at man kan dusje rett på våtromssystemet, men syns det virker veldig enkelt. Det blir nok på en måte slik det ble gjort til Jonas64.