41 347    25    3  

Prisforskjell Fibo-Trespo vs. fliser

 312     Sørlandet- indre bygder     0
Hei, eg har lest til auget blir stort og vått for å lære mest mulig her inne, men må tilslutt innsjå att eg finn ikkje svaret på alt Smile Så her er spørsmålet;
Er det nokon som kan vise til priseksempler på kva det vil koste med Fibo-Trespo på vegg på bad versus Litex plater og fliser. Vi skal ikkje gjere noko sjølve, så prisen på rørlegger bør leggjast med i prisen. Golvet skal uansett vere av TarkoDry og fliser, så der er prisen samme. Eg ser for meg at Fibo-Trespo er mykje billigare sidan det krev mindre arbeidstimar?
Signatur

bex
   #1
 4 300     Østlandet     1
fibotrespo kan du regne ca 500kr platen.  viss du skal bruke baderomsplater trenger du sokkelfliser eller eventuelt belegg opptil eller bak platene.

tror matereial messig du kommer ca likt ut med plater vs flis\membran, men at du sparer inn mange arbeids timer på og stable platene på veggen, en og platekle veggen, membran og flis tilslutt.
Signatur
   #3
 3 534     buskerud     1
skal jo ha membran på skjøter og skruehull i letex og.

og hvis du skal ha membran man til å smøre den på tar de full m2 pris enten det er kun skjøter eller hele vegger.  like mye jobb å flekke som å smøre ut.
DOG, det går mindre membran guffe da;-)

vil si at du sparer ca50% på plater kontra "the real thing", avhengig av størrelse på rommet...

rupanel/osb plater og litex  koster det samme som fibo trespo ca.

kosten du får i tillegg er fliser, flislim, fuge, silikon og arbeidstimer på ca 450kr pr m2 pluss moms...
alternativt er kun fliser på deler av badet, og gips malt med våtroms maling på resten.

Det er enda rimligere, og faktisk meget pent,  kompis av meg har akkurat kjøpt ny kåk med slikt bad, designet av arktekt, meget vakkert. 
kun fliser i våt/dusjsone og veggdo... resten av badet har malt gips.  samt fliser på gulvet da.  SER designmessig flott ut og mere ekslusivt ut  enn enn bad dekt med fibo/trespo.    #4
 5 116     Troms     1
Har montert badevegger både med fibo trespo og med fliser. Kan skrive under på at det er veldig myue mer arbeidskrevende å montere fliser.
Jeg betalte ca 500,- pr plate Fibo Trespo Fortissimo 5x30cm flismønster i rødt og noe mindre for de samme hvite platene. Disse koster da ca 350,- pr m2

Må ha kantlist, lim (superfix, monteringslim, Tec7 tilsvarende greie) og skruer. Vil anbefale de skruene som er beregnet til platene. De har Assy bits, men fungerer med Torx 15 (eller var det torx10?)
Nå ble disse montert på en spon extra vegg, så ikke noe problem med innfesting.
hver plate dekker jo 60cm, så antall plater er bare å telle stendere og så har du ca antallet. Det er bedre å ta med en plate for mye enn en for lite hvis du er i tvil. Skal du i tillegg kasse inn en sisterne så beregn gjerne 1 plate, men ryker fort på 2 her for å få mønster til å passe overens.

På det andre flislagte badet brukte jeg 30mm Maxit membranplater (typisk lik som Wedi, Litex, Bac osv). Disse koster pr plate ca 320,- (dekker 60cm de også). Ca 222,- pr m2
I tillegg kom det rundt 25 kg flislim og 10 kg sekk med fugemasse. Fliser til vegg var: RECER CHAMONIX BRANCO BR. 33X90 til ca 400,- pr m2.

Oppsummert: Fibo trespo kostet 350,- pr m2, pluss kantlist, lim og skruer

Flis for oss kostet ca 622,- pr m2 pluss lim, fugemasse og membran
Signatur
   #5
 5 116     Troms     0
Ja, vi gjorde alt selv da, med unntak av membranjobben av malerfirma som kostet oss ca 7000,-

Kan dere ikke gjøre dette selv så blir kjapt 400,- pr m2 for flisleggerens jobb, sikkert mer vil jeg tro. På Fibo trespo er det kun snekkerens timelønn som går med, dvs er en del billigere med fibo ja. Men min ærlige mening er at Fibo er pent, men flis er vakkert og stilfullt og gir badet "klasse"  Wink
Signatur
   #6
 22 352     Akershus     0

Oppsummert: Fibo trespo kostet 350,- pr m2, pluss kantlist, lim og skruer

Flis for oss kostet ca 622,- pr m2 pluss lim, fugemasse og membran

Bruker du dyre fliser blir det dyrt...

På utleiebadene mine bruker jeg rupanel, gips, membran og billige fliser. Materialkostnaden blir da under 350.
  (trådstarter)
   #7
 312     Sørlandet- indre bygder     0

...kun fliser i våt/dusjsone og veggdo... resten av badet har malt gips.  samt fliser på gulvet da.  SER designmessig flott ut og mere ekslusivt ut  enn enn bad dekt med fibo/trespo. Eg trudde det ikkje var tillatt med gips på bad ifølge våtromsnormen?
Signatur

   #8
 5 116     Troms     0
Tja, vi fant den fibo trespo vi ville ha, og flisene vi ville ha og da er sammenlikningsgrunnlaget greit vil jeg si. Kan jo sammenlikne med fibo og evt fliser vi ikke ville ha, men det blir litt rart synes jeg. Flisene var ikke dyre og heller ikke billige, men de var fine.
Fibo fås i ulike varianter. Noen plater og mønstre er dyrere enn andre.
På utleiebad hadde jeg heller ikke kjøpt middels dyre fliser, men gått for 100,- pr m2 i flispris. Da blir det billigere selvsagt, men etter min mening ikke noe jeg vil ha på eget bad.
Signatur
   #9
 22 352     Akershus     0


...kun fliser i våt/dusjsone og veggdo... resten av badet har malt gips.  samt fliser på gulvet da.  SER designmessig flott ut og mere ekslusivt ut  enn enn bad dekt med fibo/trespo. Eg trudde det ikkje var tillatt med gips på bad ifølge våtromsnormen?

1. Våtromsnormen har prakseptert løsning for gips.
2. Våtromsnormen er noe et bransjeforbund har laget for å sperre andre ute. Det er forskriftene som skal følges. (Våtromsnormen har faktisk noen løsninger som etter min mening er dårlige.)
3. Gips er godt egnet til baderom. HVIS UTFØRELSEN ER RIKTIG. Man kan gjøre alvorlige feil med alle materialer.
   #10
 279     Nordmøre     0
De flisene vi er aller aller mest fornøyd med på hele huset vårt (har akkurat flislagt et vaskerom, 2 bad, en entre, over kjøkkenbenken og bak en ovn) er flisene på veggen på badet i 1.etasjen som kostet 49,- kroner kvadratmeteren  Wink