45 404    25    13  

TETTI vs. LITEX

 84     Oppdal     1
Lurer litt på egenskapende på disse to mot hverandre..

Alle vet jo at tetti platene er en 3del av prisen mot litex.
Men er de like egnet/bra til badet?

Snakket med min murermester idag, og han forklarte at tetti ikke var godkjent mot yttervegg pga. damp/fuktighet mot kaldvegg. I tillegg er tetti diffusjonsÅPEN.

Litex anbefalte han og sa var godkjent mot kaldvegg. Denne er diffusjonsTETT.

Tetti slipper altså igjennom damp(begge veier da tolker jeg?)
Mens litex slipper ikke igjennom damp(hvertfall mindre).

Så da ble jeg i tvil på hele badet.. For man vil jo ikke at damp skal slippe igjennom til veggene? Det vil jo råtne da!? Eller er løsningen at man smører membran på hele tettiplatene, mens man på litexplatene kun smører i skjøter?

Jo mer jeg prøver og lese meg opp å høre med forskjellige jo mer usikker blir jeg -.- får jo aldri begynt med badet mitt :P

Litex er jo mye dyrere, men slipper man å smøre hele platen med membran så vil det jo gå opp i opp mtp pris nesten...

Så hva er best og blir begge deler tett uten at bakvegger råtner?
Blir bare frustrert her jeg sitter Ermm
Signatur

   #1
 1 462     Trondheim     1
SINTEF sin godkjenning på tetti sier at du kun trenger membran på skjøter og skruehull.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 84     Oppdal     0
Ja, jeg vet. Men den er fortsatt en diffusjonsÅPEN plate kontra litex sin diffusjonstette.. Det er her jeg ikke skjønner mer, hva er forskjellen og har det noe å si? Hva er pro's and con's liksom ;O

Derfor jeg kjøpte tetti, fordi de er godkjent. Men når jeg ble oppmerksom på åpen og tett diffusjon så ble jeg helt blank igjen :p
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 84     Oppdal     1
Ja, leste hele godkjenninga nå.. tetti MÅ smøres over hele platen for å oppnå sd verdi på 10 eller mer på yttervegg eller på vegger mot rom med begrenset eller ingen oppvarming!

Der er jo litexen suveren! Den kan monteres mot yttervegg uten å smøre membran mot hele platen..
Signatur
   #5
 1 500     Akershus     2
Vi vurderte litex opp mot tetti og jackon. Har tidligere brukt wedi. Litex har kun damptette plater. Tetti har ikke damptette plater. Jackon har både og. Vi skal ha et bad i kjeller hvor hele veggen er under bakken. Litex koster dobbelt så mye som jackon våtromsplater, og ca en fjerdedel mer enn jackon membranplater. Med membran fra Heydi eller Adda koster det ca 100kr per plate å smøre med tilstrekkelig membran for å oppnå damptetthet mot yttervegg. Om man uansett skal smøre skjøter og skruehull er det ikke så mye som mangler. Kort fortalt, har bestilt våtromsplater og noen spann smøremembran.
   #6
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     1
Alle platene blir uansett peppret med skruehull og må smøres med membran. Litex sin gulvløsning er også hele elendig i den forstand at støpen skal ligge i våt sone og hele golvet må smøres. Hva er vitsen?

Jeg har tenker som så at jeg trenget en plate over rupanel som er stabil for fliser, samtidig som det ikke er en organisk forbindelse som kan råtne.

Jeg skal velge rupanel, tetti og den beste smøremembranen de har på markedet med forsterkninger i alle skjøter.
   #7
 695     Drøbak     1
Du må uansett smøre Litexplatene i sjøter og skruehull. Veien til helsmøring av plate er ikke stor, og kostnaden blir således en del høyere med Litex vil jeg tro. Litex er også mye mykere enn de fleste andre plater da ytterlaget består av aluminiumsfolie og noe plast, mens på mange andre palter er det en fastere sementoverflate. Dvs. at du bør ha rupanel eller OSB-plater bak Litex, mens du ikke MÅ ha det på andre plater (selv om det er å foretrekke).

Da jeg bygget bad i andre etasje selv brukte jeg OSB-plater og Litex, men kun fordi jeg kom over et lite parti Litex til en veldig gunstig pris. I førsteetasje blir nå badet renovert, og der bruker håndverker 18mm finerplater og så Wediplater som helsmøres i dusjsone og på yttervegg. Jeg er veldig komfortabel med denne løsningen.
Signatur

   #8
 22 352     Akershus     0

Litex sin gulvløsning er også hele elendig i den forstand at støpen skal ligge i våt sone og hele golvet må smøres. Hva er vitsen?
Kjapt og billig...

Jeg har tenker som så at jeg trenget en plate over rupanel som er stabil for fliser, samtidig som det ikke er en organisk forbindelse som kan råtne.
Driter du deg ut på plate vil treverket råtne. På en annen side skal det mye til før rupanel får råteskader. Rupanel er mye sikrere enn spon-, osb-, gips plater. Spon og osb må være dårlige valg da de er tette og særlig spon tåler ikke fukt. Rupanel har dessverre den ulempen at det kan vri seg en del. Det beste burde være kraftige plater (Sementbaserte) pepret med skruer til rupanel. (Hvis man ikke går for luftet løsning)
  (trådstarter)
   #9
 84     Oppdal     0
Men litex har den aluteipen som man trekker over i skjøter og skruekanter. Den trenger ikke mebran over heter det seg.. Så det vil jo kun være i gulv og gulv/veggskjøter man vil trenge membran da. Kostaden med mebran over hele platen kontra kun skjøter tror jeg vil komme på noe av det samme.

Og om man monterer rupanel bak så vil man trenge 13mm litex max. og da vil prisen på platen også minske.

1 20mm plate hos byggern lå i dag på 466,- inkl. mva. 13mm platen tipper jeg du kan slå av 100-150,- på og da vil det komme opp i opp mtp. membran, tror jeg da.
Signatur
   #10
 1 500     Akershus     0
Litex sin alutape skal ikke benyttes i våt sone ihht bruksanvisningen. Ikke på gulv om det legges litexplater der eller overgangen mellom gulv og vegg. Der anbefales gummiforsterket bånd som smøres med membran. Prisforskjellen er ikke stor opp til 20mm og 30mm plater. På obs koster 12mm 379 og 30mm 449 om jeg husker riktig. 20mm var ikke merket.