78    6    0  

Kanalvifte for bad

 6     0
Jeg bygger bad i en eldre kjeller og uheldig rom-løsning gjør at jeg må ha en 3-4m lang ventilasjonskanal gjennom et vaskerom. Her er det nok et par grader kaldere enn på badet.
Bør jeg isolere røret? 
Spiller det noen rolle hvor på røret jeg plasser kanalvifta? 
Badet er ca. 5m²/10m³.
Holder det med Ø100mm kanal? 

HSt
   #1
 26 722     Lillestrøm kommune     0
En vifte er flinkere til å dytte luft enn å suge, men bruker du kanalvifte vær obs på støynivå både inne og ute.
HSt
   #3
 26 722     Lillestrøm kommune     0
Nei, men det finnes baderomsvifte og mange kanalvifter. På full fart vil noen høres ut som et 737-fly som tar av inne i veggen

Turtallsregulator kan hjelpe ellers er lydfeller En mulighet. Husk fall utover på røret.
  (trådstarter)
   #4
 6     0
Takk for innspill. Usikker på om jeg like godt kan gå for en vanlig baderomsvifte, som dytter lufta gjennom det lange røret, eller om det blir for langt. Mener å ha hørt at en kanalvifte har bedre kapasitet på lengre rør.
   #5
 3 901     akershus     0
Bruker vanlig Flexit baderomsvifte, bevegelsestyrt med timer, fungerer helt fint på 3-4 meter. Ikke spesielt høyt lydnivå, høres knapt i uisolert flexirør 100 mm, i rommet den går gjennom. Har 2 stykker av samme modell, den andre skyver luft opp til takhette, men selve vifta er veggmontert. Fungerer bare helt prima. Har hatt denne modellen i snart 7 år. Forrige året fikk vi beskjed fra produsenten, via massemedia, at denne viften hadde en svakhet og burde byttes da det var meldt om branntilløp i noen få eksemplarer. Flexit sendte ny, uten krav om kvittering eller bilde av modellen, fikk bare tilsendt uten noe problem. Var aldri tvil om hva jeg skulle ha til mitt andre bad. Har aldri hørt om maken til oppfølging og ansvarsfølelse av et firma. Her er det bare å bestille.

Sjekk Megaflis: https://megaflis.no/flexit-baderomsvifte-silent-eco-m-timer.html
HSt
   #6
 26 722     Lillestrøm kommune     0
Vi har brukt Flexit Easy 125 på Radonsug det finnes en 100 modell ned gid kapasitet også, men det var 125 viften heg refererer til med 737 flyet inni veggen

I annet hus monterte vi turbo enhet på baderomsvifte det var en plast Sak som lager mer laminert flow