1 739    75    2  

Kondens nytt bad

 31     0
Hei, jeg lurer på om noen kan ha tips til hva som er galt på vårt nyrenoverte bad. Alt satt opp opp i henhold til forskrifter ifølge leverandør. Bygg fra 1953. Flislagt bad på ca 5 kvm, 2 cm glipp under døra, flat terskel. Mekanisk og fuktstyrt vifte som har avtrekk gjennom luftekanal i veggen, til utsiden, ikke spjeld. Det bokstavelig talt renner kondensvann fra veggene etter noen minutter i dusjen og aller verst ved døråpningen, nedover karmer og møbler. Like ille med vinduet på gløtt. Viften skrur seg på umiddelbart når vannet settes på og går i timesvis i etterkant. Vi ser oss nødt til å dusje med døra på gløtt. Det dugger på øvrige vinduer også ved dusjing, selv med dører åpne. Bilde vedlagt av vifte og plassering. Får ikke lagt til flere bilder. Hva kan være galt? Veldig glad for tips
Kondens nytt bad - B34C345E-04E3-471F-8FB9-E7BAE26EAA39.jpeg - Oppussing12345

   #2
 3 678     Akershus     0
Ingenting galt med det, bare høy luftfuktighet i rommet. Fungerer vifta? For at den skal få gjort jobben sin må det komme luft *inn* i huset. Kjenner du en tydelig trekk i luftespalten når døra er lukket? Ville begynt der...


.Thag
Signatur
   #4
 297     0
Holder en knapp på enten for dårlig avtrekk eller for lite med tilluft. Det skal ikke bli så mye kondens uansett hvor varmt vann du dusjer i med korrekt utført ventilasjon.
   #7
 2 693     I huset mitt     0
Renner av tak og vegger etter kort tid med dusjing tyder på tilnærmet ingen lufting/avtrekk som utgangspunkt i alle fall.

En del enkle sjekker man bør starte med selv:

Starte med enkel sjekk av vifta; Regne med at vifta suger ut luft? Testes lett ved å starte den og se at den suger fast et papirark som settes foran den.
Også sjekk at spjed i vifta faktisk åpner når vifta starter. (man skal kunne se rett ut i friluft eller ev stormkappe på utsiden. Sjekk med lommelykt/lys at man ser rett igjennom)

Er vifta og spjeld 100% så er det tilluft som er tingen. Test med dør på gløtt/ litt åpen og se om det hjelper.

Worst case så er det manglende isolasjon i veggene som gjør at vegg er mye kaldere enn rommet..........


  (trådstarter)
   #8
 31     0
Har sjekket alt det der. Ikke spjeld i vifta. Har renset kanalen fra utsiden. Vegger er isolert. Veggene er mye kaldere enn rommet, men fliser kjennes vel kjølig ut? Har bilder fra hele byggeprosessen og fulgt med fra dag til dag. Mengder med isolasjon, sponplater, våtromsplater mm. Vi må dusje med dør åpen og det hjelper dessverre ikke mye.
Vi får event be en takstmann se på det. På gammelt bad var ikke dette et problem, uten vifte, men ikke helt tett bad...Takk for innspill!
   #9
 78     0
Kan det være at viften er for lavt på vegg, så dampen blir liggende som et "lokk" opp mot taket? Kun en tanke jeg fikk når jeg så vifteplasseringen, men skulle tro at viften hadde nok trøkk til å skifte ut luften uansett(?)..
  (trådstarter)
   #10
 31     0
Ja, den tanken har slått meg også. Det er takhøyde på nesten 2,5 og smalt og langt bad. Vifte montert i opprinnelig luftekanal