7,741    10    2  

Batterifeil på drill

 182     Stavanger     1
Jeg kjøpte en Black & Decker oppladbar drill/skrutrekker, HP146F4LK-QW, for 2.5 år siden. Siste året har den ikke vært brukt, men jeg la den bort toppladet og med batteridekselet på. Når jeg nok den frem igjen i dag var den helt død, og når jeg prøvde å lade batteriet blinker det rødt for batterifeil. Jeg lot det stå i lader i et par timer men det bare fortsatte å blinke rødt.

Kan jeg reklamere, eller er batterier innenfor 2 år på kjøpsloven?

   #1
 3,210     Vestlandet     0
Li-ion batterier kan dø hvis de blir helt utladet dessverre, mulig at ditt har blitt det.
   #2
 876     Ut Mot Havet i Vest!     0
om du googler så vil du finne en del tips på hvordan en får liv i batterier som er døde. Noen ganger så funker det veldig ok, andre ganger ikke...


Men mest sannsynlig så er det ikke noe og samle på lenger om det har ligget 2-3 år. Batterier bør vedlikeholdslades 2-4 ganger i året. Skal vel ikke se bort i fra at dette er beskrevet i dokumentasjonen fra levrandør også. Så da kommer du ikke noen vei med reklamasjon, om dem ikke er litt snille med deg....

Trodde faktisk dette var litt almen lære om batterier for de aller fleste(?)  :P
   #3
 346     0

Li-ion batterier kan dø hvis de blir helt utladet dessverre, mulig at ditt har blitt det.


Stemmer hva Tovas sier.
Li-ion batterier takler fullstendige utladninger temmelig dårlig.

Ett li-ion batteri skal tåle å ligge svært lenge uten å bli utladet, men det er selvfølgelig kvalitetsforskjeller ute å går.
Utladninger er ikke dekket av noen garanti, så det å reklamere på det hjelper nok heller lite.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 182     Stavanger     0

om du googler så vil du finne en del tips på hvordan en får liv i batterier som er døde. Noen ganger så funker det veldig ok, andre ganger ikke...


Beste tipset var å fryse batteriet i en ukes tid, noen som har prøvd det?
   #5
 876     Ut Mot Havet i Vest!     1
ikke prøvd det nei.

Sjokklading mener jeg og ha lest om. Og noe med og sette batteriet i laderen og dra ut støpsel 1 sek. før en setter i igjen.

Men tror uannsett det har ligget for lenge til at noe av dette hjelper... Sad
  (trådstarter)
   #6
 182     Stavanger     0
Surt, 1000 spenn og brukt 3 ganger. Jeg hadde håpet å ha den i 20 år.
Hva slags drill (batteri) bør jeg kjøpe hvor den kan ligge et halvt år mellom hver bruk?
   #7
 3,234     Vestfold     0
20 år på en Black & Decker drill var vell litt i overkant å forvente  :P

Kjøper du kvalitet, eller et proffmerke, så vil du nok få mer ut av den. De batteriene tåler også fint å ligge et år. Men batteriene må du uansett regne med å skifte ut etter en stund, enten de brukes eller ikke.

Bruker du den såpass sjelden, kan vel kanskje en god gammel dags ledningsdrill gjøre jobben?

  (trådstarter)
   #9
 182     Stavanger     0
Skal igang å bygge nå, men egen drill kommer nok ikke til å bli brukt til noe særlig mer enn garderobeskap og henge opp ting på veggen. Jeg har "alltid" hatt en lite brukt batteridrill helt uten problemer, kanskje den var NiCa. Finnes sånt enda?
   #10
 4,110     Akershus (Follo)     0
Nicad er vel stort sett ute. Men NiMh er fortsatt i salg. Og de er greie nok, men tyngre enn Lithium batterier. Og NiMh har høy selvutlading. Definitivt ikke for den som legger vekk drillen i et år eller to uten å bruke den. Kjøp med Lithium og bruk drillen litt oftere. Best ladetilstand for LiIon er omtrent halvfull lading.

@Mabb: Prøv flere ganger med noen minutter mellom hver gang. Mange LiIon ladere prøver å lade litt, så sjekker den om batteriet "tok lading" og cellene er i tilstrekkelig balanse. Om ikke feiler den batteriet. Men denne prøveladingen putter litt energi inn i batteriet. Om det ikke er kaputt, bare tomt, så kan dette eterhvert bringe det opp på et nivå hvor laderen godtar å fortsette. Jeg reddet et batteri på denne måten, og det er i beste velgående fortsatt.

Ikke prøv å lade det på annen måte enn i laderen! LiIon MÅ lades med kontrollert balansering av de cellene det er bygd opp av, eller det kan ta fyr.
Signatur