#31
 6,009     Finnmark     0
Har kjøpt endel Makita i Finland(rett over grensa).....og da er det 3 års garanti på batteriene

Her er nyhetene som er lansert i Finland(feks fugepistol)

http://www.makita.fi/uutuudet.html

NB! Bruker google chrome til oversette Wink
Signatur

  (trådstarter)
   #32
 58     Akershus     0
Hm.. leser litt rundt om vedr. kompabilitetsproblemer med disse nye 4ah batteriene på enkelte makita verktøy.
Mens jeg bladde rundt på www.makita.biz sine sider fant jeg at det (snart?=) eksisterer et 5ah batteri (BL1850)..... http://www.makita.biz/product/category/cordless/djr143_djr145_djr183_djr185/index.html#2

Noen som vet noe om dette? Makita Norge??
   #33
 20     0
Det er en enkel grunn til at vi ikke kan gi ut en liste med hvilke maskiner som ikke passer til 4Ah. F.eks.: har du kjøpt en maskin i 2011 så vil ikke 4Ah passe, men har du kjøpt samme maskin i 2013 så vil batteriet passe. Maskinen har da fått denne stjernen.

Dette er grunnen til at vi nå bytter navn på så og si alt av maskiner. BDF -> DDF og BSS -> DSS osv. Vi er klar over at dette kan være noe forvirrende og vi informerer våre forhandlere så godt vi kan.

Har maskinen svart terminal uten stjerne så passer ikke 4Ah, men det vil passe på alle andre. (gul, gul m/stjerne og svart m/stjerne)

Vedr. BL1850 så vil det komme mer info etter hvert Smile
Signatur
   #34
 4,202     0
MakitaNorge - vil man kunne bestille deler til gamle maskiner, f.eks. vinkelsliperen, og bytte disse?

Regner med at det ikke er så mye som trenger byttes, men det vil kanskje koste mer enn det smaker uansett?
   #35
 20     0
I de tilfellene samme modell finnes med og uten stjerne så bør det gå fint.
Men, det er som du sier, man er ikke langt unna en Z-modell uansett.
Frakt, jobb og deler gjør at totalen ofte vil være nær en ny.
F.eks. BGA452Z (vinkelsliper) har en veil. pris på 990,- eks.mva.
Signatur
   #36
 14     0

Problemer med våre batterier skyldes i hovedsak maskiner uten denne 3. polen.
Disse maskinene har en stjerne preget på kontakten, ved polene. Batteriet må også ha en slik preget stjerne. Når både maskin og batteri har dette så stopper maskinen før batteriet går helt tomt. Dvs: har du en eldre maskin uten dette systemet så må du være forsiktig med å tømme batteriet helt, begynner det å gå sakte er det bare å lade.

Jeg kan ikke skjønne hvorfor Makita har laget de nye batteriene slik at dem kun kan brukes på nyere verktøy med stjerne.
Hadde det ikke vært smartere å ha all denne nye stjerne elektronikken kun i batteriet, slik at det også kan brukes på eldre verktøy?
Mange andre batteriverktøy leverandører har gjort det på denne måten, slik at nyere lithium batterier kan brukes på eldre batteriverktøy som ble laget lenge før lithium ble brukt.
   #37
 1,151     Akershus     0
Det svaret er vel lett..

Folk er jo da nødt til å kjøpe nytt verktøy Wink.

   #38
 4,202     0
Det er ikke sikkert at det er så enkelt å legge all intelligensen i batteriet. Jeg ser for meg at det f.eks. kan være enklere å begrense strømuttaket ved å justere motorturtall enn å prøve å strupe batteriet.

Makita har hatt mye problemer med LI-ION-batteriene sine etter at de bommet på designet i de første utgavene, får håpe elektronikken som ligger bak stjerne på batteri og verktøy fikser dette Smile
   #39
 14     0
Det kan nevnes at jeg ikke er kjent med teknologien Makita bruker på verken batterier eller verktøy, og var i grunn derfor jeg spurte, kunnne hende MakitaNorge hadde noe godt svar å komme med.
Men siden dette mest sannsynlig er en selger så vil vi vel ikke få til svar at det var for å tjene mer penger, selvom vi alle vet at i realiteten i dag er å selge kvantum og ikke kvalitet.

Andre batteriverktøy leverandører jeg har brukt som har hatt beskyttelse mot overutladning har kuttet batteriet helt når batterispenningen kommer under en viss spenning.
Om man fortsatt har mulighet til å bruke Makitaverktøyet etter at spenningen har blitt for lav, men den kutter ned på strømmen så skjønner jeg hvorfor ikke batteriene kan brukes på eldre verkøy. Har man det?
Uansett så hadde det vært mulig å lage batteriene så det kunne brukes i eldre verktøy, bare uten denne funksjonen med lavere strømtrekk(Hvis den finnes?) som i steden kutter strømmen helt om det er gammelt verktøy.
   #40
 1,596     0
Ekstra suverent blir det jo når man kjøper en "stor" pakke med verktøy fra Makita Norge, som inneholder en fin mix av både nytt og gammelt. Hvordan skal man som forbruker forholde seg til det..... ?  ???