4,414    26    3  

Snart slutt på FM signaler, hvilken DAB arbeidsradio skal man kjøpe?

 57     Sunnmøre      0
Hei 
Snart er det slutt på FM signaler og alle som vil høre på radio må ha en DAB radio. 
Hvilken DAB arbeidsradio vil dere anbefale?  Syns utvalget er litt dårlig. 
Ser at makita har en, er det noen som har erfaring med den?  
Hvilken radio har dere andre/skal kjøpe dere ?  

  (trådstarter)
   #2
 57     Sunnmøre      1
Høres bra ut !
Frister med en Makita siden jeg har masse Makita verktøy fra før av.
Er det brukbart volum på den også ?
Finner veldig lite arbeidsradioer som har dab...
   #3
 220     Kviteseid     0
Ja, jeg synes volumet er greit. Har du Makita fra før kan du bruke de samme batteriene. Strømforsyning til å kjøre den på strømnettet følger med.
   #4
 193     0
Makita)radioen er robust og fin den. Men jeg er faktisk litt skuffa over lyden på den. Fin på musikk. Bra bass. Men skal du høre hva de sier mellom låtene så må du gå helt bort til høyttalerne selv om volumet er høyt. Det blir veldig utydelig brumming på tale. Og så (i hvertfall på min) så tåler ikke displayet lave temperaturer. Blir nesten uleselig ved minusgrader, noe som gjør det utfordrende å skifte kanal.
   #5
 193     0
Og så har den ingen innstillinger for lyden. Det synes jeg er merkelig. Var på elkjøp før jul og prøvde ulike radioer til julegave. En av dem hadde veldig grumsete lyd (satte på en kanal med kun tale). Så viste selgeren meg at det hadde vært andre kunder der før meg og satt på standard lydinnstilling "rock" eller noe slikt og så satte vi den på "normal" og lyden ble straks klar og fin. Men som sagt så finnes det ikke noe slikt på makita-radioen. Var faktisk en dag nylig jeg satte den på innendørs ment jeg hold på med noe trening. Helt stille i romet og radioen plassert 4-5 meter fra ørene mine. Kjempemessig å høre på når det var musikk, men med en gang det ble prating så blir det rett og slett vanskelig å høre hva de sier... Det kan til en viss grad bekjempes med å skru opp lyden enda mer (og det er veldig bra guffe til å være så små høyttalere!). Men alt i alt så er jeg faktisk ikke 100% fornøyd med lyden. Men for all del. Jeg kommer ikke til å skifte den ut. jeg er fornøyd med den jeg stort sett, men skal man lete etter ankepunkter så er det dette altså.
  (trådstarter)
   #6
 57     Sunnmøre      0
Takk for nyttige tilbakemeldinger !
Siden det er så lite arbeidsradioer som har DAB og jeg har masse Makita utstyr fra før så ligger det velding ann til å bli en Makita.
I tillegg får man den til hyggelig pris til ca 1500kr Smile

Den vil stort sett bare bli brukt til musikk utenom litt nyheter og jorda rundt på 80 sekunder...
Så da tror jeg Makita vil være brukendes.
Har til nå brukt en STOR JVC boomblaster, den har hatt mange tøffe år og lever fortsatt. Meget imponert av kvaliteten og lyden på den. Synd den ikke har DAB.... Sad
   #7
 193     0
Joda, selv om jeg finner noe å pirke på så tror jeg makita er et godt valg som du vil bli fornøyd med. På en bråkete arbeidsplass så hører du den i hvertfall mye bedre enn enkelte 199kroners småradior som jeg har prøvd, og i mange tilfeller så er det vel det som teller.

  (trådstarter)
   #8
 57     Sunnmøre      0
Har no kjøpt en Makita DMR105 dab radio. Etter å ha testet radioen litt må jeg så langt si meg godt fornøyd.
Radioen er solid bygget, lett å bruke og lyden er bra. Kan anbefales!
   #9
 372     Hedmark      0
Den lader ikke batteriet når den er tilkoblet kontakt? Det hadde isåfall gjort den dobbelt så nyttig (nesten)
  (trådstarter)
   #10
 57     Sunnmøre      0
Nei, ingen mulighet for å ladde batteriet med radioen. Men i forhold til pris får man en bra radio.
Mye man kunne ha ønsket seg at det var på radioen som f.eks blu-tooth, mobil ladder, ladder til makita batteri, handsfree, større høytalere osv.... Men da ville det blitt en heilt annen pris på produktet.
En solid radio som har dab som vil gi god arbeidsstemning i mange timer Smile