186    7    0  

5 utelys sluttet å virke.

Duc
 4     0
En elmotor i balansert ventilasjon brente seg og blåste sikringen for litt siden. Etter å ha byttet denne har alle utelysene (som går på samme kurs) sluttet å virke. Bilde av utelys på vedlegg. Lysene bruker disse pærene https://www.osram.com/ecat/OSRAM%20DULUX%20D-OSRAM%20DULUX%20D-Compact%20fluorescent%20lamps%20without%20integrated%20control%20gear-Lamps-Digital%20Systems/com/en/GPS01_1027840/ZMP_59027/

Siden disse er 91V? er det følgelig en trafo i hver lampe. Er det mulig at alle trafoene tok kvelden når sikringen gikk? Trenger litt ideer for feilsøking her. Ja jeg har byttet pære/lysrør.
5 utelys sluttet å virke. - utelys.jpg - Duc

   #1
 5 557     OSLO     0
det høres veldig veldig rart ut at alle utelampene skal ha konka pga feil på ventilasjonen....
det har jo liksom ikke noe med hverandre og gjøre, annet enn at de deler samme kurs....

Hvordan styres utelampene? Bryter inne? Fotocelle ute? Astrour?
Duc
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Utelampene er 2 på en bryter på hver side av huset, og den siste på takterasse enkelt lys/enkel bryter. Det er "skumringsbryter"/fotocelle på den ene siden av huset som kan ha noe med dette å gjøre, men ser ikke helt at den er koblet til alle lysene. Uansett er det ikke strøm når det er mørkt heller.
Duc
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Samme kurs har ventilasjonsanlegget og screens, begge de har strøm. Jeg synes denne feilen var veldig rar og står helt fast.
   #5
 5 557     OSLO     0
men siden disse utelampene er på forskjellige steder på huset, er de alle på samme kurs for det?


kan ikke skjønne annet enn at det bare må være en tilfeldighet , at det skjedde samtidig med motor havari
disse lampene er jo gamle, så ikke umulig at drosselen har gått

har du noe og måle med, så du kan sjekke om det er strøm frem til lampa? hvis ikke så ville jeg fått en elektriker til og hjelpe deg med videre feilsøking Smile
Duc
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Jeg har slått på bryteren og vært ute med multimeter og målt med multimeter i sukkerbiten før trafoen i lampen, ingen strøm der.
   #7
 5 557     OSLO     0
styrer denne bryteren lampa direkte, eller er det en fotocelle i mellom? kan jo være fotocella også som har gått


ville nok engasjert en elektriker for videre feilsøking, kanskje han kan ta en titt i sikringsskapet og se om alt er ok der feks (noe en amatør ikke burde tukle med)