482    20    7  

Astrour og levetid LED-pærer

 78     0
Hei.

Har astrour både i bolig og i garasje. To forskjellige fabrikat, det ene Garo og det andre Orbis. Er det noe som tilsier at levetiden på LED-pærer i utelys skal ha kort levetid ved bruk av astrour? Har prøvd alt fra kostbare pærer til mer billige fra biltema, rusta o.l. Synes ikke at noen varer i det hele tatt, eller er det bare at pærene lyser veldig mange timer via programmet i astrouret...? Andre med erfaringer?

   #1
 23 636     Akershus     1
Astrouret i seg selv er jo bare en av/på-bryter. Burde ikke påvirke levetiden.
Enkelte astrour er to-kanalsur. Ved å koble disse i serie, kan en oppnå at lyset tennes ved solnedgang, slukkes fra si 24:00 til 06:00 for så å lyse til soloppgang.
Signatur
HSt
   #2
 34 021     Lillestrøm kommune     0
Jeg oppdager 2x levetid var forskjellen på identisk utseende pærer hos elektroimportøren det var ikke 2x i pris. Nå har jeg ikke testet de, har hatt Osram ute i lampene har inntrykk av at de holder levetid
   #3
 625     Bergen     1
Det kan være klimaet i utelampene dreper elektroniske pærer. - Fasadelysene på et bygg på jobben fikk merkbart redusert levetid etter overgangen fra kvikksølv- til LED-pærer. Hjemme hos meg er det glødepærer som lever absolutt lengst. (Her det veldig tydelig; bruk av lavenergipærer medfører gjerne at det samler seg vann i de hengende kuplene.)

I begge tilfellene er lyset styrt av kombinasjon av ur og fotocelle, og klimaet er type Bergen.
jaf
   #4
 6 048     tromsø     1
Led tåler ikke spennings forandringer. Da går dem. Noen typer er så følsomme for spennings forandringer, at de skulle hatt egen strøm forsyning. 12 volt fra batteri. 
HSt
   #5
 34 021     Lillestrøm kommune     1
Har hørt det siste jeg også, så er det f.eks lysrør armaturer på samme kurs så er det mulig å få montert noen slike RC ledd på disse som demper overspenninger

Noen som vet om astrour kan ha uryddig styring av relekontakter? Det burde ikke vært et problem. Hod meg er det fotocelle som styrer 4-5 utelamper diverse steder rundt huset.

Noter når lamper byttes og estimer faktisk levetid og bytt fabrikat hvis avvik er stort. Finner du et merke som holder så hold deg til dette. Osram pærene mine har holdt bra, men jeg skal prøve Namron pærene til Elektroimportøren når de begynner å gå.
   #6
 1 177     Rogaland     1
Mine "noname" mon de er fra Europris funker enda, e27 LED pærer ute på rele. 5år+ nå.

Byttet senge lamper pærer til LED og skrev dato på når jeg satt de i, Osram LED, 5år+ Mye Av og På.
Signatur
HSt
   #7
 34 021     Lillestrøm kommune     1
Ja men det kan være lysrør i garasje eller andre steder som er synderen og som tar LED fabrikatet til TS. Men du viser jo at hos deg går det like bra som hos meg.

  (trådstarter)
   #8
 78     1
Uten å være noen ekspert på det elektriske, synes jeg det ser ut som begge mine astrour kun bryter den ene lederen ut til lampene, kan dette ha betydning for LED? Namron LED har jeg testet, og kjører ikke disse til utelamper på nytt...Grin
jaf
   #9
 6 048     tromsø     0
Det går å teste lampen. Sette en lampe på en kurs til for eksempel motorvarmer. Og lysrør. Da går led pæren nesten med en gang. Om så sette på skjøte leding. De led lysa jeg har på stuen, er billige Jula 5,5 watt ? (no name). De varer evig. De ute også (5 år ?).
HSt
   #10
 34 021     Lillestrøm kommune     0
Det kan kanskje bli mer rare spenninger på
LED når det bare er enpolet brudd men jeg er nesten sikker på at fotocelle  hos meg også er enpolet

Mht Namron pærene så hadde den billigste unormalt kort levetid jeg kjøpte pakken med dobbel levetid så får vi se. Men de så kliss like ut så uten å sjekke pakken ville en fort tatt den andre.