113 321    213    11  

Beste GU10 led-pærer 2013-2014

 27     Norge     1
Siden utviklingen av led-teknologien går veldig fort, har jeg en mistanke om at produkter som er annbefalt i gamle tråder allerede er utdatert. Jeg trenger hjelp til å velge dimmbare GU10 led-pærer til stuen min, starter derfor denne tråden, da det finnes et hav av ulike merker i forskjellige prisklasser...

   #1
 5     1
Har prøvd litt forskjellige typer, ett par billige jeg fant på finn.no også 2 forskjellige sorter hos renel.no. Den jeg har vært mest fornøyd med er renel sin Simplex GU10 6W. Den lyste faktisk bedre en 2 forskjellige 9w modeller jeg prøvde, også gir de skikklig varm hvitt lys! Dimmes greit med elko gli dimmeren jeg har
   #2
 55     0
Jeg har som cod3gen prøvd en del forskjellige LED pærer i Gu10 sokkel.
Men har vel også kommet til den konklusjonen at med den raske utviklingen på LED pærer som er nå, kommer man alltid til å sitte med gammal teknologi når man kjøper.

Har prøvd både dyre Osram og Philips pærer og mindre dyre Elby Nicha pærer, samt en del Kina pærer fra Ebay og DealExtreme.

Når det gjelder pærene fra de to siste har jeg som mange andre fått mye søppel med blå/grønt skjær og dårlig Ra indeks. Men har faktisk lykkes i å finne noe brukende på Ebay, jeg har kjøpt noen som blir brukt utvendig rundt huset, de er varmvite og kan dimmes 3W ikke den beste Ra indeksen men mer en godt nokk til utendørsbruk, kom på ca 60,- pæren.
Ville nokk ikke brukt slike billigpærer inne i huset der hvor man oppholder seg over tid.

De beste pærene synes jeg Philips levere for øyeblikket, den nye serien deres med enkel LED cipp på 4 og 6 W er jeg kjempe fornøyd med og kan sterkt anbefale dem.

Tror vi kommer til å se en rivende utvikling innen LED belysning og prisene på pærene og lyskildene kommer til å droppe mye fremover.

Mvh Terje
   #3
 7 685     Bærum     0
Står foran valget selv. Har 50 - 60 pærer som etterhvert skal skiftes ut. Er det lønnsomt å gjøre det nå, eller bør jeg kjøre på halogenpærer litt til?
   #4
 948     0
torango, har samme tanken selv men må du ikke skifte dimmer også?

jeg har 630 gle og 315 gle.

er usikker om jeg må skifte de også ved en evt overgang til led?
   #5
 55     0
Om man skal vente blir vel nesten som med kjøpa av PC, skal man vente for og få en bedre og billigere maskin kommer man til å måtte vente til man går i graven ;)

Jeg har byttet ut litt etter litt, selvfølgelig tar man hele rom under ett. For min del har jeg flyttet pærene fra der jeg vill ha best belysning til der jeg oppholder meg minst gang/kjeller.
Slik har jeg de nyeste og beste pærene i stue og andre oppholdsrom.
   #6
 7 685     Bærum     0
Min utfordring er at lampene i dag brukes i stor grad som komfortlys dvs. de er dimmet ned og har et behagelig gult lys. LED-lamper endrer vel ikke fargetemperatur nevneverdig når de dimmes. Dette vil antagelig madamen reagere negativt på. Jeg har i dag en dimbar Osram-pære med fargetemp. på 3000K. Vil man merke noen forskjell ved å bytte til 2700K?
  (trådstarter)
   #7
 27     Norge     0
Har fått intrykk av at mange er fornøyd med led-pærerne fra lumens.no.
Vurdere å bestille denne typen til stuen: Sirius LED 6w 45° GU10 2700

Men blir litt usikker når jeg ser at "Philips MASTER LED DimTone", koster over det dobbelte.. Som regel så henger jo pris og kvalitet sammen. Noen som har testet disse opp mot hverandre, eller mot andre merker?

   #8
 55     0
Philips Master Led Dim Tone 7W blir varmer når man dimmer den, mener den går fra 2700K til 2200K
  (trådstarter)
   #9
 27     Norge     0
Så da er vell muligens "Philips Master Led Dim Tone" den beste (mest lik halogen) på markedet idag?
   #10
 19     Nordpå     0
Jeg testet Sirius 6w GU10 LED Ra90% fra Lumens i går. Jeg skal være den første til å innrømme at jeg er over gjennomsnitlig kresen når det kommer til lys. Og jeg bruker mye av lyset til såkalt komfort lys, altså godt neddimmet. Jeg er desverre ikke 100% fornøyd med Lumens sine LED, og kommer derfor til å returnere dem over helgen. Men sant skal sies, det er ingen dårlig pære. Den dimmer fint til bort i mot null, og fargen er tilnærmet lik halogen på full styrke, men når jeg dimmer dem ned, blir fargen for kald, og litt grønnaktig. Nå skal det sies at fargen i rommet kan ha noe å si på lyset. Vår stue har hvit tak, helt lys grå vegger, og lys grå eik gulv. Hadde det vært f.eks ubehandlet panel på veggene, og et mer brunt gulv, tror jeg kanskje fargen på lyset hadde blitt varmere. Jeg har lyst å prøve Philips Master Led Dim Tone, da jeg hører dem skifter farge mer likt halogen når dem dimmes, men jeg synes prisen fortsatt er alt for høy Sad
Signatur