120,376    324    60  

Den store LED-strip tråden.

 1,596     2
Etter modell fra "Den store KNX tråden" starter jeg en egen LED-strip tråd, da jeg har store problemer med å orientere meg i markedet for LED-strips.

Synes det kommer frem mye bra i denne tråden: http://byggebolig.no/smarthus/logicmachine-traden-%28embeddedsystems-openrbcom%29/msg633213 Men skulle ønske å fått samlet erfaringer/knowledge på LED-strips i en egen tråd.

Er selv på jakt etter 24VDC RGBW strips med høy CRI og 2700-3000K fargetemp. Noen gode forslag fra Ali/eBay? (Har en 24V RGBW driver for DMX som skal brukes.)

   #1
 2,985     Vestlandet     1
Godt initiativ!
Signatur
   #2
 352     0
Har du sett hos hdl nordic? De selger til privatmarkedet. Har drivere og led striper/paneler.
Noe jeg lurer på angående striper er hvilken type som bør brukes. Ser noen baserer seg på strøm mens andre på pwm(puls bredde modulasjon). Sistnevnte har høyest effekt på dimmerene?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 1,596     2
Nei, jeg har egentlig aldri vurdert HDL Nordic. Var heller ikke kjent med at de selger LED strips. Tenkte primært Kina-import, eBay eller Aliexpress. Men dersom det er noen "norske" som konkurrerer på pris/kvalitet - så for all del.
   #4
 646     Digert skolehus fra 1923, på Vestlandet.     0
  (trådstarter)
   #7
 1,596     0
Neopixels ser kult ut det, for all del, men det har kanskje mer å gjøre på en scene, typisk et fargerikt show som jeg var på i går:

Den store LED-strip tråden. -  - shaukaas

De fleste her skal vel ha belysning i eller utenfor hjemmet sitt?

  (trådstarter)
   #8
 1,596     0
Fredly: Nå fikk jeg sett bildene dine også - her var det mye snacks! Har du litt info om hvilke LED-strip's du har brukt, drivere og styring av disse?
KE
   #10
 3,673     Hordaland     0
Henger med på denne tråden. Er også på jakt etter led strips og aluminiumsprofiler.
Det er mange spørsmål man stiller seg og her er noen:
-hvilke type led strip gir behagelig lys og matcher mine SG Junistar Exclusive leds med 2700k?
-hva slags spenning bør man benytte, 24v?
-hvordan dimme slike, for min del blir det knx så det er vel gjerne best å finne en knx aktuator beregnet på formålet?
-kan man montere alt i sikringkapet eller bør man føre frem 220v til passende plassering og la 24V gå ut fra lokal fordeling, i såfall må styringen også ligge i samme boksen. Jeg har kaldtloft så det byr ikke på så mye utfordring akkurat det.
-Det er mange profiler å velge mellom, jeg skal ha noen langs taket i ett spor langs veggene, der ser jeg for meg at profilene monteres i hjørner og har lysåpning på de to sidene som ikke er mot gipsen. Gjerne en buet 90 grader diffusor, jeg anar diffusor er bedre enn klart vindu for å få jevn lys langs hjørnet. Lyset ønsker jeg skal fylle spalten mellom taket og veggen samt litt ned på veggen til der downlightsene lyser opp.

Hvis noen har kommet så langt i prosjektene at de har forsøkt noen leds hadde det vert fint med slike referanser her, både gode og dårlige referanser! En jeg kjenner har led dilla men jeg synes de lysene han monterer er så intense, altså helt kalde hvite og enkelte med ett blåskjær i.